LIGA PRVAKA

Bili smo bolji i kod kuće i u Bernu, ali...

U Evropskoj ligi sigurno ćemo imati šest jakih utakmica, a cilj nam je bio da prezimimo u Evropi

Avaz Sport

30.8.2018

Zagrebački Dinamo pred prepunim maksimirskim tribinama nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka. “Modri” su bili blizu, imali su i 1:0 nakon gola našeg Izeta Hajrovića u 7. minuti, a imali su i 1:1 iz prve utakmice u Bernu, ali je Jang bojs za dvije minute (64. i 66.) srušio sve snove izabranika Nenada Bjelice.

Tužni smo 

- Tužni smo, htjeli smo proći - kaže veznjak Dinama Izet Hajrović, koji nakon kraće pauze dodaje:

- Bili smo bolji i kod kuće i u Bernu. Imali smo više šansi. Dobro smo držali rezultat, a onda je taj sudija počeo nešto svirati, penal nije bio... Ali, dobro, to je nogomet. Ne možemo vratiti vrijeme. Oni su prošli, mi idemo u Evropsku ligu i to je to.

Hajrović se osvrnuo se i na igranje u Evropskoj ligi...

- Mnogo mi je žao, jer su ljudi došli da nas podrže. Odradili smo dobro svoj posao, ali nismo prošli... U Evropskoj ligi sigurno ćemo imati šest jakih utakmica, a cilj nam je bio da prezimimo u Evropi. Želimo dobro igrati, pobjeđivati i proći grupnu fazu - dodao je naš povremeni reprezentativac.

Nenad Bjelica, trener kluba sa Maksimira, također je bio razočaran.

- Bolja momčad nije ušla u Ligu prvaka - tvrdi Bjelica.

Ostaje žaljenje

Dodaje da je Dinamo zbog zalaganja, igre, šansi... više zaslužio da uđe u Ligu prvaka od Švicaraca.

- Mi smo, praktično, samo dvadeset minuta u Bernu imali problema s tom momčadi. Osim toga, sve smo ostalo imali pod kontrolom. Ako analiziramo revanš, mislim da je Dinamo bio mnogo bolja momčad. Mi smo, zapravo, jedini imali šanse. Ali, eto, prošao je Jang bojs.. Ipak, mislim da svi možemo biti zadovoljni onim što je Dinamo pokazao, ali ostaje žaljenje za Ligom prvaka... Žao mi je navijača, žao mi je mojih igrača, koji si dali sve od sebe, bacili su se na glavu, zaslužili su prolaz – dodao je trener Dinama.

Sulejmani pretrpio potres mozga

Dramatična situacija dogodila se u 51. minuti maksimirskog duela. Dinamov Slovenac Petar Stojanović slučajno je, u padu, petom udario u glavu napadača Bojsa Miralema Sulejmanija, koji je potom ostao bez svijesti.

Ljekari su mu odmah ukazali pomoć i iznijeli ga na nosilima sa stadiona... Trener Bojsa Geri Soan (Gerry Seoane) otkrio je nakon utakmice da je Sulejmani dobio potres mozga i da je zbrinut u bolnici.

Livaja isključen zbog udaranja Lazovića

Hrvat Marko Livaja bio je antijunak prolaska AEK-a u Ligu prvaka. Nakon utakmice došlo je do naguravanja igrača dva kluba na sredini terena, a hrvatski igrač je nogom udario Danka Lazovića i sudija mu je pokazao crveni karton.

- Slavili smo na centru, a onda je Lazović uhvatio mog saigrača za vrat. Pitao sam ga šta to radi i došlo je do sukoba. Sretan sam što smo ušli u Ligu prvaka – kaže Livaja.

Atinski klub je uz dosta poteškoća sačuvao prednost od 2:1, koju je stekao u Mađarskoj kod Vidija MOL-a, a nakon revenša na semaforu je stajalo 1:1.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.