PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski preokretom došao do pobjede u Krupi, Mladost DK upisala prvu pobjedu u sezoni

Osmo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

A. Bajrić

Avaz Sport

1.9.2018

Danas su odigrana četiri susreta osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na Tušnju su se sastali novi premijerligaši Tuzla City i Zvijezda 09, a domaćini su slavili rezultatom 3:1.  Tuzlaci su poveli golom Ziljkića u 17. minuti meča. Na 2:0 povisio je Nukić u 25. minuti, da bi ponovo Ziljkić u 50. minuti pogodio za 3:0. U 77. minuti Filipović je isključen kod gostiju, ali su ipak uspjeli postići gol kada je  u 85. minuti Huseinbašić pogodio za konačnih 3:1. 

Aktualni prvak Zrinjski u gostima je savladao ekipu Krupe 2:1. Domaći su poveli fenomenalnim golom Lazara Nikolića sa preko 25 metara u 24. minuti. Gosti iz Mostara su do izednačenja došli u 39. minuti kada je strijelac bio Barišić.  Zrinjski je do potpunog preokreta došao u 75. minuti kada je pogodio Todorović. 

Radnik je Bijeljini savladao GOŠK rezultatom 1:0. GOŠK je od 28. minute igrao sa igračem manje pošto je Đajić zaradio crveni karton. Domaćini su do vodstva stigli tek u 74. minuti kada je Glišić pogodio sa 11 metara. Prethodno je Kramarko srušio Đelmića u kaznenom prostoru.

Mladost je u Doboju kod Kaknja pobijedila Slobodu s 1:0, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Abid Mujagić u 30 minuti.

Podsjetimo, večeras u jednom od derbija kola Sarajevo od 20 sati gostuje na Bilinom polju zeničkom Čeliku, dok će sutra na stadionu "Pecara" Široki Brijeg dočekati Željezničar. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.