SARAJEVO

Krste Velkoski: Ostaje žal za "prosutim" bodovima

Tim sa Koševa nije iskoristio brojne šanse

Piše: G. Š.

3.9.2018

Bordo tim svoju dominaciju na zeničkom Bilinom polju nije krunisao golovima, te je duel starih rivala - pred punim tribinama, završen najnepopularnijim rezultatom (0:0).

Dobra igra

- Ostaje žal zbog izgubljena ili „prosuta“ dva boda, kaže kapiten kluba s Koševa Krste Velkoski, te dodaje:

- Pored dobre igre, posebno u drugom poluvremenu, te stvorenih nekoliko zicera, nismo zatresli mrežu.

Bordo tim je, od ukupno 16 udaraca, četiri puta pucao u okvir gola Čelika, dok je domaćin imao samo dva udarca, od kojih je samo jedan išao u okvir gola. Posjed lopte 39:61.

- Kontrolisali smo utakmicu cilelim njenim tokom... Međutim, lopta „nije htjela u gol“. Idemo dalje.

Šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić je nakon zeničke utakmice, zbog reprezentativne pauze, izabranicima dao tri slobodna dana.

- Naredni trening je tek u srijedu, u 10 sati... Do tada ćemo se dobro odmoriti i osvježiti za naredna iskušenja – konstatuje Velkoski, koji se potom osvrnuo na prvih osam kola.

Nastavak prvenstva

- Mislim da smo po prikazanom u minusu od četiri boda. I protiv GOŠK-a, i protiv Čelika promašili smo po pet-šest izglednih prilika. Također, bio smo bliže pobjedi i u 116. vječitom derbiju (2:2 – op.a.)... Ipak, nadam se da će na se propušteno negdje vratiti. Dobro je to što nam se poklapaju neki rezultati konkurenata... - za kraj kaže kapiten bordo tima koji će mini odmor provesti s porodicom u Splitu.

Narednog vikenda nema prvenstvenih utakmica zbog reprezentativne pauze, a prvenstvo se nastavlja 15. septembra kada na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase gostuje Tuzla siti.

Humanitarna akcija

Klub s Koševa u saradnji sa partnerima Svjetlostkomerc Sarajevo i Pomozi.ba, organizuje humanitarnu akciju “Budi drug”, s ciljem prikupljanja školskog pribora za djecu teškog materijalnog stanja.

- Ovom akcijom FK Sarajevo kao društveno odgovoran klub želi pomoći socijalno ugroženoj djeci, te poslati poruku o važnosti obrazovanja i omogućiti svim mališanima jednake uslove za početak nove školske godine, navodi se u saopštenju FK Sarajevo, koje prenosimo u cjelosti.

- Akcija prikupljanja traje od 3. do 10. septembra, a sve donacije školskog pribora se mogu  predati u posebne kutije koje će biti postavljene u prostorijama Odjela za članstvo FK Sarajevo, u ulici Maršala Tita 38b kao i u poslovnicama Svjetlostkomerc... - navodi se u saopćenju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.