FUDBAL Zrinjski u dobroj atmosferi dočekao pauzu

Slišković: Napravili smo dobar posao

Trener aktuelnih prvaka zadovoljan

M. Pa.
03.09.2018 23:14

Iako s puno turbulencija, Zrinjski je prvu reprezentativnu pauzu ipak dočekao s učinkom kakav je i zacrtao uoči početka sezone.

U Evropi je odigravši šest utakmica ispunio minimalni cilj koji je bio postavljen, dok je u prvenstvu potvrdio da će opet biti jedan od glavnih konkurenata za naslov prvaka.

- S ove tri pobjede u nizu smo napravili dobar posao. Nakon tri vezana poraza bilo se najvažnije vratiti pobjedama koje će podignuti atmosferu u ekipi - izjavio je trener Zrinjskog Blaž Slišković nakon gostujuće pobjede protiv Krupe (2:1).

On je potcrtao da u Krupi nikada nije bilo lako igrati, a sada je zbog važnosti bodova bilo još teže.

- Iako smo dobro otvorili utakmicu i bili bolji protivnik, ipak smo došli u rezultatski minus, ali smo se uspjeli vratiti i na kraju napraviti potpuni preokret. To me posebno raduje - dodao je Slišković.

Iza „Plemića“ je vrlo naporan ritam utakmica, ali i težak raspored s pet nimalo laganih gostovanja kod Slobode, Željezničara, Čelika, Sarajeva i Krupe.

- Sve je to manje važno od činjenice da ova ekipa može i mora igrati bolje, brže i jednostavnije - zaključio je trener Zrinjskog.

NA VRH