VELEŽ

Navijači su gladni derbija u Mostaru

Ako želimo igrati Premijer ligu, onda je ovo najbolja mogućnost da vidimo šta možemo, kaže trener Rahimić

F. IBRULJ

18.9.2018

Bio je 30. april 2016. godine, sudbina fudbalera Veleža već je bila poznata, ponovno napuštanje društva najboljih bilo je realnost.

Nezgodan trenutak

Tim s Koševa je slavio rutinsku pobjedu, sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta. “Rođeni” su već treću sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, sa Sarajevom su odmjeravali snage, ali u prijateljskim susretima.

Sada će se stari rivali, nakon dužeg vremena, ponovo naći u duelu koji nije za bodove, ali jeste u Kupu BiH, sutra (16.30 sati) u Mostaru. Hendikep jednih i drugih je što utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, jer se Sarajevo nalazi u vrhu tabele i ima dva boda manje od vodećeg Željezničara, dok su Mostarci lideri u Prvoj ligi FBiH. Velež je u posljednjem kolu sa nevjerovatnih 7:0 porazio Zvijezdu.

Znači, i jedni i drugi su fokusirani na prvenstvo i pitanje je koliko u ovom trenutku žele u Kupu. Ako žele proći dalje, onda bi svi zajedno, sudeći prema trenutnoj formi ekipa, mogli uživati u srijedu. Lijepo vrijeme, ispunjene tribine, navijači jedne i druge ekipe. Navijači Veleža svakako su željni takvih utakmica, to je sigurno.

Obostrani umor

- Oni su umorni, mi smo također. Možda je utakmica došla u nezgodnom trenutku, ali šta je, tu je. Ako želimo igrati Premijer ligu, onda je ovo najbolja mogućnost da vidimo šta možemo. Mi u prvoligaškom karavanu uglavnom igramo pred punim tribinama bez obzira na to jesmo li domaćini ili gosti tako da vjerujem da će tribine biti ispunjene protiv Sarajeva.

Znamo da su navijači željni duela protiv starih rivala i mi ćemo se potruditi da ih ne razočaramo – izjavio je Rahimić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.