ŽELJEZNIČAR

Uz podršku navijača do nove pobjede

Tim s Grbavice ima najbolji učinak u gostima u Premijer ligi

Avaz Sport

23.9.2018

Nakon što su u srijedu porazom (0:2) od Širokog Brijega okončali ovosezonsko takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine, u taboru Željezničara sada su isključivo koncentrirani na premijerligaški karavan.

Nezgodan rival

“Plavi” će danas (16.30 sati) gostovati protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja.

- Sigurno da nas očekuje nezgodan protivnik, pogotovo od dolaska novog trenera. Igraju i novi sistem igre i bilježe dobre rezultate. Nema sumnje da će biti motivisani protiv nas i zato moramo dati svoj maksimum i pobijediti.

Atmosfera u ekipi zaista je dobra, žao nam je zbog ispadanja iz Kupa BiH, ali sada ćemo se maksimalno koncentrirati na prvenstvu i naravno, kao i svaku, i ovu utakmicu idemo na pobjedu. Nadam se velikoj podršci navijača u Doboju kod Kaknja, koja nam je od ogromnog značaja – izjavio je Asim Zec, ofanzivac ekipe s Grbavice.

Četiri trijumfa

Zanimljivo da su u dosadašnjem dijelu sezone fudbaleri Željezničara najbolja gostujuća ekipa. Tim s Grbavice, naime, u pet mečeva na strani ostvario je četiri pobjede i jedan poraz uz gol-razliku 9:2. “Plavi” su na svom terenu osvojili jedan bod manje (11).

Upravo je to razlog što se “Manijaci”, najvatreniji navijači Željezničara, nadaju i petom trijumfu izvan “Doline ćupova”, što bi ih učvrstilo na liderskoj poziciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.