PREMIJER LIGA BIH

Čelik uvjerljiv protiv Krupe, Zrinjski pobijedio Slobodu, kiks Širokog u Tuzli

Detalj s utakmice na Bilinom polju. D. Jurišić

Avaz Sport

29.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18

Odigrane su prve četiri utakmice 12. kola nogometne Premijer lige BiH. Čelik je na Bilinom polju pobijedio Krupu 3:1. 

Uvodne minute meča protekle su u početnom ispitivanju snaga. U 7. minuti Okić je šutirao sa 15 metara, no odbranio mu je Kutić. Četiri minute kasnije, Aganspahić je pokušao glavom, no Ružić je to lagano odbranio. Čelik je poveo u 16. minuti kada je Dino Bevab šutirao, a lopta prošla kroz ruke gostujućeg golmana za 1:0. U 27. minuti gosti su pokušali preko Handžića, ali je Ružić ponovo  bio siguran. U 38. minuti  Čelik je imao veliku prliku kada je Okić s dvadesetak metara snažnim udarcem pogodio prečku. Čelik je do kraja prvog dijela uspio sačuvati stečenu prednost.  

Na otvaranju drugog dijela Krupa je imala posjed lopte, ali je u 53. minuti primila još jedan gol. Nakon sjajne kontra, Šišić je uposlio Dilavera koji je uhvatio sjajan volej i pogodio za 2:0.  Na 3:0 povisio je Dilaver u 62. minuti nakon što ga je nesebično uposlio Dedić. Dvije minute kasnije, Krupa je smanjila na 3:1 golom Milovanovića nakon odbijenca. U 76. minuti  Dilaver se našao u velikoj prilici. Zaobišao je Kutića, ali je Puzigaća izabacio loptu s gol linije. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata pa je tako Čelik slavio zasluženu pobjedu. 

Tuzla City i Široki Brijeg remizirali su odigravši meč bez golova. Domaći su bolje otvorili meč i već u 3. minuti  imali veliku priliku kada je Kostić šutirao glavom, ali je golman  Širokog uz pomoć prečke odbranio njegov udarac. U 11. minuti Široki je imao dobru priliku kada je Ćorić  pokušao lobovati Fejzića, ali nije uspio. Tri minute kasnije,  Eliomar je pokušao atraktivno, no Fejzić je zausavio njegov udarac. U  29. minuti Matić je pokušao nakon kornera s desetak metar, ali je Fejzić bio dobro postavljen. U 37. minuti napadač gostiju Bagarić nakon sjajne akcije po desnoj strani promašio je zicer sa samo tri metr. Novu šansu Široki je imao u   41. minuti kada je Matić nakon kornera loptu poslao pored golu, pa su tako mreže na poluvremenu mirovale. 

I u nastavak su bolje ušli domaći nogometaši. U 50. minuti Bandić je lagano uhvatio šut Kojića glavom sa sedam metara. U 63. minuti pokušaje Eliomara i Bagarića bez problema za Fejzića. Novu šansu Matić je imao u 73. minuti  nakon kornera, ali je ponovo bio neprecizan.  U 79. minuti domaći su tražii penal zbog navodnog igranja rukom, ali je sudija pokazao da se meč nastavi.  U 84. minuti Šarčević je šutirao, ali mu je  olman gostiju odbranio, te su tako obje ekipe podijelile bodove.

Aktualni prvak Zrinjski je u Mostaru pobijedio Slobodu 2:0. U prvih desetak minuta susreta nije bilo uzbuđenja. U 13. minuti  Jakovljević je slabo šutirao pa je bio to lak plijen za Vukliša. Dvije minute kasnije Vidović se našao u velikoj prilici, ali je s 18 metara pogodio golmana Zrinjskog. U nastavku meča Zrinjski je djelovao bezidejno, a ekipa Zlatana Nalića je bila dobro postavljena. U 28. minuti "Plemići" su imali prvu veliku priliku kada je na ubačaj Čirjaka, Bilbija šutirao glavom malo pored gola. Zrinjski je do gola došao u samom finišu prvog dijela, kada je nakon ve like greške odbrane Slobode, Todorović pospremio loptu u mrežu za 1:0 i rezultat prvog poluvremena.

U 47. minuti Filipović je dobro šutirao, ali je lopta otišla preko gola. U nastavku meča Sloboda je bila nešto ofanzivnija, no nisu bili uspješni u realizaciji. U 81. minuti Bilbija je nakon dobre akcije i ubačaja Čirjakap ogodio i postavio konačnih 2:0.

Mladost je u Ugljeviku savladala Zvijezdu rezultatom 2:0. U uvodnih 5 minuta susreta uglavnom se igralo na sredini terena, bez pravih prilika. Mladost je povela u  8. minuti kada je nakon ubacivanja Asanija iz kornera Bojo pogodio za vodstvo gostiju. I u nastavku su gosti bili mnogo bolja ekipa na terenu, a u 26. minuti stigli su i do drugog gola kada se u strijelce upisao Guzina.  Do kraja prvog dijela, Mladost je bila konkretnija i bolja momčad i zasluženo na odmor otišla s dva gola prednosti.  

Mladost je i u nastavku bila bolji tim, redale su se šanse pred golom domaćih. Bojo, Guzina i Mujagić su imali velike šanse da postignu gol, ali nije bilo promjene rezultata.  U 71. minuti Osmanagić je pogodio prečku za Zvijezdu, a do kraja meča gosti su uspjeli sačuvati prednost i osvojiti vrijedna tri boda. 

Večeras od 20 sati na Koševu se sastaju Sarajevo i Radnik, dok sutra od 19 sati Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu GOŠK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.