PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo na Koševu savladalo Radnik i vratilo se na lidersku poziciju

M. Kadrić

Avaz Sport

29.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Nogometaši Sarajeva večeras su na Koševu u okviru 12. kola Premijer lige BiH  pobijedili ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:1.

U prvih pet minuta nije bilo uzbuđenja, a domaći tim je imao nešto veći posjed lopte. Sarajevo je do vodstva došlo u 10. minuti. Nakon sjajne akcije, Tatar je ubacio sa desne strane, a na pravom mjestu bio je Krste Velkoski koji je pogodio za 1:0. Četiri minute kasnije, Popara je šutirao, ali je lopta otišla pored gola Sarajeva. U 18. minuti Tatar je pokušao,  ali mu je golman gostiju Lučič odbranio. U nastavku se igralo uglavnom na sredini terena, bez većih prilika. U 27. minuti Rahmanović je pokušao sa vrha kaznenog prostora,  no lopta je otišla preko gola. Radnik je do izjednačenje došao u 32. minuti kada je Glišić pogodio nakon što mu je Đelmić sjajno asistirao. U 40. Ahmetović je dobro šutirao, ali je lopta otišla tik pored stative gola Radnika, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:1.

Na otvaranju drugog dijela igralo se uglavnom na sredini terena uz dosta prekida. Radnik se organizovano branio i nije bilo tu prostora za igrače Sarajeva. U 59.  minuti Glišić je krenuo sam prema Kovačeviću, ali na kraju umjesto šuta doslovno dodao loptu golmanu Sarajeva. Dvije minute kasnije, Mujakić je šutirao glavom pored gola. U nastavku je Sarajvo bilo ofanzivnije, ali domaći nisu mogli doći do prave šanse. Sarajevo je do novog vodstva došlo u 76. minuti kada je  rezervista Handžić sjajno glavom pogodio za 2:1. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, pa je bordo tim upisao novu važnu pobjedu za povratak na lidersku poziciju. 

Bordo tim sada ima 27 bodova, dva više od prvog pratioca Zrinjskog i pet bodova više od gradskog rivala Željezničara koji svoj susret igra sutra od 19 sati na Grbavici protiv GOŠK-a.

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.