NAVIJAČI

"Horde zla" se oglasile: Ograđujemo se od izmišljotina koje potpiruju mržnju

Povodom medijskih špekulacija u Srbiji, ali i manjeg bh. entiteta

G. Š.

4.10.2018

Povodom medijskih špekulacija u Srbiji, ali i manjeg bh. entitetu, da navijačka grupa "Horde zla" planira odlazak u Banja Luku i rušenje RS-a, oglasili su se iz Udruženja navijača FK Sarajevo - "Horde zla"

- Uzevši u obzir u najmanju ruku simpatičnu naslovnu stranu žutog srpskog lista "Alo", imamo potrebu da tvrdnje sa iste demantujemo, saopćenoj je iz UNFKS - "Horde zla".

Navijačka grupa "Horde zla" nije i nikada neće biti sredstvo za ostvarivanje nečijih ciljeva, pogotovo ne političkih. 

- Notorna je laž da navijači Sarajeva idu u Banja Kuku na proteste i da ruše bilo koga. Ovim putem poručujemo onima koji preko leđa "Hordi zla" žele prikupiti jeftine poene pred predstojeće izbore, da za tu rabotu moraju pokucati na neku drugu adresu. Dakle, ograđujemo se od svih izmišljotina koje su napisane i koje bespotrebno potpiruju mržnju i kaljaju ugled grupe koja egzistira 31 godinu.

Narod ove države pozivamo da ne bude glup i ne nasjeda na ovakve besmislice, medije da se počnu baviti pametnijim stvarima od navijanja, a državne institucije i nadležne organe da se pozabave ubistvom Vedrana Puljića, za koje još uvijek niko nije odgovarao. Navijače ostavite na miru i ne petljajte nas u vašu mašinu za ispiranje mozgova.

Naša politika je Sarajevo, naša stranka je Horde zla, saopćeno je iz UNFKS - "Horde zla".

Navijačka grupa "Horde zla" nije i nikada neće biti sredstvo za ostvarivanje nečijih ciljeva, pogotovo ne političkih.

- Notorna je laž da navijači Sarajeva idu u Banju Luku na proteste i da ruše bilo koga. Ovim putem poručujemo onima koji preko leđa "Hordi zla" žele prikupiti jeftine poene pred predstojeće izbore, da za tu rabotu moraju pokucati na neku drugu adresu. Dakle, ograđujemo se od svih izmišljotina koje su napisane i koje bespotrebno potpiruju mržnju i kaljaju ugled grupe koja egzistira 31 godinu.

Narod ove države pozivamo da ne bude glup i ne nasjeda na ovakve besmislice, medije da se počnu baviti pametnijim stvarima od navijanja, a državne institucije i nadležne organe da se pozabave ubistvom Vedrana Puljića, za koje još niko nije odgovarao. Navijače ostavite na miru i ne petljajte nas u vašu mašinu za ispiranje mozgova.

Naša politika je Sarajevo, naša stranka je "Horde zla", saopćeno je iz UNFKS - "Horde zla".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.