ZENICA

"Zmajići" se okupili i započeli pripreme za odlučujući meč protiv Portugala

Meč na rasporedu 16. oktobra

D. Jurišić

D. J.

9.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine se danas okupila u Trening centru NS BiH u Zenici i počela pripreme pred svoj posljednji meč u grupi 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Naša „U-21“ reprezentacija će utakmicu protiv Portugala igrati 16. oktobra na stadionu „Maritimo“ u Funchalu.

Selektor Vinko Marinović se prije treninga obratio predstavnicima medija i rekao da remi u ovoj utakmici ne odgovara niti jednoj reprezentaciji. 

Najbitnije da smo sad mi okupili, ostao je još da stigne Ermedin Demirović koji je igrao utakmicu jučer. Mislim da smo imali dobru priliku da u Rumuniji dobro odigramo i pobjedom sebi olakšamo neke stvari. Nismo uspijeli i ostala nam je ova zadnja utakmica, i do sad smo bili sa svima ravnopravni i sigurno možemo gajiti optimizam. Ukoliko želimo plasman u baraž ili na prvenstvo onda moramo i pobijediti. rekao je Marinović i dodao na kraju kako se greške u našoj igri moraju svesti na minimum.

Veznjak naše mlade reprezentacije i zagrebačkog Dinama, Amer Gojak, s optimizmom najavljuje narednu utakmicu. 

Atmosfera je odlična, najvažnije je da smo svi stigli zdravi u Zenicu. Nemamo razloga za strah i moramo ići na pobjedu jer nam samo to odgovara. –rekao je Gojak.

Ivan Jukić, veznjak poljskog Korona Kilca i naše „U-21“ reprezentacije, ističe kako su on i njegovi saigrači spremni za novi izazov. 

Daleko smo stigli i mislim da znam šta treba da radimo. Ovo nam je posljednja šansa da ostvarimo veliki rezultat i plasman dalje. Portugal je jedna od najboljih mladih ekipa u Evropi, ali i u prvoj utakmici smo imali zajedništvo i vjerujem da to možemo ponoviti i sada.–rekao je Jukić.

Trening reprezentacije je na „A“ terenu zeničkog Trening centra protekao u sjajnoj atmosferi. Naravno, na samo početku, prilikom zagrijavanja, nije izostala uobičajena „ševa“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.