REPREZENTACIJA

Zukanović: Bitno je da nismo izgubili, bio je to dobar test pred Sjevernu Irsku

Bh. tim u nekim segmentima igrao dobro

Ervin Zukanović. Arhiv

Avaz Sport

12.10.2018

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Rizeu remizirala s Turskom odigravši bez golova. Svih 90 minuta u dresu "Zmajeva" odigrali su Ervin Zukanović i Bojan Nastić, koji su dali svoj komentar o utakmici.

- Dobra utakmica i dobar test za nas pred meč sa Sjevernom Irskom. Bitno je da nismo izgubili. Igrali smo dobro i stvorili nekoliko šansi za pogodak. Dobro smo se držali u defanzivi i nismo primili gol. Sad nas očekuje meč u Sarajevu gdje moramo da pobijedimo kako bismo mirnije priveli kraju prvi dio Lige nacija - rekao je Zukanović.

Nastić je izjavio da je bh. tim u nekim segmentima igrao dobro.

- Odigrali smo meč u lijepom ambijentu. Pokušali smo da nametnemo svoju igru, ali i oni su izvršili pritisak što je i normalno kad igraju pred domaćom publikom. Možemo biti zadovoljni nekim stvarima koje smo napravili, ali uvidjeli smo i gdje griješimo i to ćemo ispraviti do utakmice sa Sjevernom Irskom - zaključio je lijevi bek belgijskog Genka.

"Zmajevi" danas u 12 sati imaju let iz Trabzona za glavni grad BiH, gdje će nastaviti s pripremama za utakmicu Lige nacija protiv Sjeverne Irske, koja je zakazana za ponedjeljak na stadionu Grbavica od 20.45 sati.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.