DOMAĆI NOGOMET

Obilježavanje 72. rođendana FK Sarajevo uz premijeru filma "Keli"

Dokumentarac od posebnog emotivnog značaja za sve ljubitelje tima s Koševa

FK Sarajevo

Avaz Sport

13.10.2018

Fudbalski klub Sarajevo 24. oktobra 2018. godine u Narodnom pozorištu u Sarajevu obilježava 72 godine postojanja, i to uz premijeru dokumentarnog filma o legendarnom fudbaleru Sarajeva Želimiru Vidoviću Keliju autora Muhameda Bikića.

Film govori o životu i smrti Želimira Vidovića Kelija, koji je, osim bordo dresa, nosio i dres reprezentacije Jugoslavije, a film je snimljen u produkciji Televizije Sarajevo. 

U filmu govore Ahmed Osmić, Abdulah Sidran, Kelijevi saigrači Mirza Kapetanović, Faruk Hadžibegić, Mehmed Janjoš, Muhidin Teskeredžić, Zijad Švrakić, Nijaz Ferhatović, Agim Nikolić, igrači gradskog rivala Edin Bahtić i Branislav Berjan, kao i Mehmedalija Zilić. 

Osim ključnih protagonista, u kadrovima ovog značajnog filma za FK Sarajevo bili su uključeni i mladi igrači kluba.

Film je snimljen u Sarajevu na lokacijama gdje je pokojni Keli živio, a na kraju i stradao. Nekoliko kadrova je snimljeno u Trening centru Butmir, na nogometnom igralištu koje danas nosi ime Želimira Vidovića Kelija. 

Premijera ovog dokumentarca, koji je od posebnog emotivnog značaja za sve ljubitelje bordo kluba, bit će upriličena s početkom od 19 sati, a zbog ograničenog kapaciteta i proslave rođendana, ulaz je omogućen zvanicama za pozivnicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.