ZENICA

Ornek se nada da će ipak s klupe voditi ekipu protiv Širokog Brijega

U dobrom raspoloženju dočekuju nastavak sezone

Fena

Fena

15.10.2018

Nogometaši Čelika ni drugu premijerligašku pauzu zbog kvalifikacijskih nastupa državnih reprezentacija nisu iskoristili za odlazak na mini pripreme izvan grada niti za odigravanje kontrolnih utakmica.

Sve su treninge odradili na terenima u gradu, ali ipak u dobrom raspoloženju dočekuju nastavak sezone i utakmicu 14. kola BHT Premijer lige na Bilinom polju protiv Širokog Brijega. 

- Protiv Širokog Brijega smo pretrpjeli vrlo bolan poraz u gostima (0:6), koji nam je bio i velika lekcija. Nakon te utakmice zaigrali smo puno bolje, ali ne mogu reći da sam potpuno zadovoljan dosadašnjim učinkom (17 bodova iz 13 utakmica). Naravno, naši rezultati izgledaju dobro, ali mislim da smo mogli osvojiti barem još dva-tri boda - smatra trener Čelika Adnan Ornek i dodaje da se spremaju za revanš Širkobriježanima.

Ornek, međutim, može biti zadovoljan što je kapiten Fenan Salčinović napokon sanirao povredu te je već prošle sedmice počeo i trenirati s ekipom. 

- Ove bi nam se sedmice trebao priključiti i Marin Jurina. Problema s povredom imao je i Ševko Okić, ali se nadamo da će Salčinović moći igrati protiv Širokog Brijega.

Što se tiče Jurine, za njega još nismo sigurni hoće li biti spreman da nešto odradi na tom meču - ističe Ornek, koji se nada da će do zimske pauze njegov tim bodovni saldo uvećati na barem 30-ak bodova da bi i nakon drugog dijela ostali u sredini tabele. 

Ornek se, također, nada da će, nakon što je dobio rješenje za radnu dozvolu, tokom ove sedmice biti okončana i procedura izdavanja boravišne dozvole za njega i dvojicu Senegalaca Faustina Sengoru i Musu Maronea (Moussa), koji još nisu upisali nijedan nastup za Čelik, koji još nije otklonio sve prepreke za registraciju stranih igrača i trenera.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.