DOMAĆI NOGOMET

Ornek: Imamo prednost domaćeg terena i očekujemo pobjedu

Meč na Bilinom polju na programu u nedjelju od 17 sati, uz direktan prijenos na platformi Moja TV

D. Jurišić

D. J.

19.10.2018

Nogometaši zeničkog Čelika će ovog vikenda na stadionu Bilino polje dočekati ekipu Širokog Brijega, od koje su u drugom kolu na Pecari poraženi s visokih 0:6. Zeničani se nakon 12 odigranih prvenstvenih utakmica nalaze na 7. poziciji sa 17 osvojenih bodova. Na svom stadionu su primili samo dva gola i zabilježili četiri pobjede uz dva remija (bez poraza).

Na danas održanoj konferenciji za medije ovu utakmicu su najavili napadač Haris Dilaver i šef stručnog štaba Čelika Adnan Ornek.

- Prošlo je 15 dana od naše posljednje utakmice kad smo poraženi na Grbavici (2:3). Takve utakmice su za nas velike šanse i moramo ostvariti velike rezultate iako imamo skroman tim i mali budžet. Sad nas očekuje utakmica s jednim od najboljih ekipa u prvenstvu, ali sad imamo prednost domaćeg terena na kojem pružamo dobre partije. Igrači imaju veći motiv na Bilinom polju, gdje imamo dobar učinak. U toku današnjeg dana bismo trebali dobiti još dvojicu igrača za ovaj meč. Još je nejasno stanje oko oporavka Fenan Salčinovića i Marina Jurine, koji bi nam dobrodošli u ovoj utakmici – rekao je Ornek, koji bi u ovoj utakmici trebao prvi put sjesti na klupu Čelika.

Za vrijeme pauze u Zenici je bilo lijepo vrijeme pa nigdje nisu išli na pripreme. 

- Zbog visokog poraza u prvoj utakmici ovo je poseban meč i za mene, ali i za naše igrače. Očekujemo veliku podršku naših navijača sa svih tribina Bilinog polja. S nova tri boda bismo se približili vrhu tabele i našem cilju koji smo postavili za ovu sezonu. U toku pauze smo imali lijepo vrijeme u Zenici pa nismo nigdje išli na pripreme. Imali smo zgusnut raspored u prvenstvu te nismo odigrali pripremne utakmice. Dobro smo trenirali i spremni smo – rekao je na kraju Ornek.

Haris Dilaver se nada da će se revenširati Širokom za poraz. 

- Poslije teške utakmice na Grbavici, reprezentativna pauza nam je dobrodošla da bismo se pripremili za novi izazov. Široki Brijeg nam je poznata ekipa koja je već niz godina u samom vrhu našeg nogometa. Radili smo dobro, podigli samopouzdanje, uz naš maksimalni angažman na terenu i podršku s tribina imamo dobru priliku da im se revanširamo za poraz s početka sezone – rekao je Dilaver i dodao na kraju da se situacija na Bilinom polju popravlja iz dana u dan.

Utakmica Čelik – Široki Brijeg je na rasporedu u nedjelju, 21. oktobra, s početkom u 17 sati, uz direktan prijenos na platformi Moja TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.