ŽELJEZNIČAR

Milomir Odović za "Avaz": Nisam imao problema s ranijim saradnicima

Željeli smo osnažiti stručni tim iskusnim trenerom, kaže prvi strateg “Plavih”

Piše: Avaz Sport

31.10.2018

Navijači Željezničara nadaju se da je kraj potresima oko prvog tima sarajevskih “Plavih”.

Turbulentna sedmica, koja je počela štrajkom fudbalera i stručnog štaba, a okončana domaćim porazom od Zvijezde 09 u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine , imala je epilog na hitnoj sjednici klupskog Upravnog odbora.

Zajko Zeba i Elvis Karić nisu više saradnici šefu stručnog štaba Milomiru Odoviću, a strateg “Plavih” do kraja polusezone neće računati na igrače, stopera Jadranka Bogičevića i veznjaka Jovana Blagojevića.

Veći kvalitet

- Zajedno s upravom kluba, pokušali smo da osnažimo stručni štab. Nema tu govora o bilo čemu drugom osim o tome da smo željeli uvesti jednog iskusnog i stručnog trenera u stručni štab.

Nisam imao bilo kakvih problema s ranijim saradnicima, a naravno, uvijek želimo imati veći kvalitet u okviru stručnog štaba.

Sada želimo zatvoriti to poglavlje i koncentrirati se isključivo na igru - kaže trener Odović za “Dnevni avaz”.

Autonomno pravo trenera je da računa ili ne računa na nekog igrača pa Odović nije htio komentirati odluku o Bogičeviću i Blagojeviću.

Slijedi derbi protiv Sarajeva u narednom kolu Premijer lige BiH.

Uvijek je to poseban motiv i inspiracija za igrače, nisu bitni ni stanje na tabeli ni trenutna forma.

Željezničar pobjedom u ovoj utakmici može izbrisati sve ovosezonske minuse, ali bi se porazom doveo u još neugodniju situaciju.

Potpuno spremni

- Mi smo prije nekoliko utakmica pomalo nesretno ušli u malu krizu, ali smo se u potpunosti okrenuli utakmici koja je pred nama. Mislim da ćemo potpuno biti spremni.

Sigurno imamo dovoljno znanja i kvalitetnih igrača da odigramo dobru utakmicu. Moramo biti dovoljno koncentrirani i ući s velikom borbenošću kako bismo stigli do povoljnog rezultata - naglasio je strateg Željezničara.

U subotnjoj utakmici protiv Sarajeva, osim otpisanih Bogičevića i Blagojevića, neće biti ni povrijeđenog Dženana Zajmovića zbog operacije jagodične kosti. Jučerašnji trening zbog povrede je propustio i Željin golman Vedran Kjosevski.

Bogičević slobodan

Željo neće imati problema zbog raskida saradnje s Jadrankom Bogičevićem, jer mu ugovor svakako istječe na kraju ove polusezone. On je u decembru slobodan igrač. Što se tiče Blagojevića, tu će sigurno biti napravljen kompromis i pokušaj sporazumnog raskida s obzirom na to da veznjak “Plavih” ima važeći ugovor do ljeta naredne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.