VELEŽ

Jesen u crvenoj boji

Naši rezultati su pokazali koliko smo ispred ostalih, kaže trener mostarskog kluba Rahimić

Rahimić: Igrači su dobro reagirali

F. I.

20.11.2018

Zaokružiti polusezonu bez poraza u bilo kojem sportu, s bilo kojim klubom, rezultat je vrijedan maksimalnog respekta, pogotovo ako znamo da se radi o nogometu, o Prvoj ligi Federacije BiH. Jer, ko god prati bosanskohercegovački nogomet, niže rangove takmičenja, zna koliko je teško ostvariti nešto ovako.

Sjajna serija

A Velež je uspio, i to na više nego dominantan način. U 15 utakmica ostvario je 12 pobjeda, uz tri remija i gol-razliku od 43:9. Igrači Veleža samo na tri utakmice nisu postigli nijedan gol, na samo jednoj manje od dva gola, posljednjoj u Konjicu.

Osim toga, Velež ima najboljeg strijelca lige Nusmira Fajića sa 18 golova, dok Brazilac Brandao dijeli treće mjesto s Ognjenom Jačimovićem. Obojica su se devet puta upisala u strijelce.

Zanimljivo, Fajić i Brandao zajedno su postigli više golova (27) nego posljednje tri ekipe na tabeli Vitez (10), Bosna (7) i Novi Travnik (9) zajedno.

Pobjeda u Konjicu bila je sedma uzastopna u ovoj polusezoni, Velež je neporažen na čak 16 utakmica zaredom u Prvoj ligi FBiH. Trener Ibro Rahimić napravio je rezime nakon utakmice protiv Igmana.

- Nastojali smo da po svaku cijenu zaključimo polusezonu bez poraza i uspjeli smo, što je svakako rezultat vrijedan svakog respekta. U ovakvoj ligi samo smo tri puta remizirali, što nije mala stvar. Držali smo taj intenzitet, igrači su dobro reagirali od prvog do posljednjeg gostovanja – kaže Rahimić.

Prekretnica se desila u susretu s ekipom iz Gradačca.

Dva remija

- Znali smo u pojedinim trenucima reagirati na najbolji način. Tu, prije svega, mislim na utakmicu protiv Zvijezde, koja je stigla nakon dva uvezana remija. U tom susretu smo pobijedili sa 7:0 i to je bila prekretnica.

Nakon toga smo igrali sve bolje i bolje. Igrači su se iz utakmice u utakmicu dizali, shvatili koliko mogu. Realno, mi u ovom trenutku jesmo najkvalitetnija ekipa lige, naši rezultati su to pokazali – govori Rahimić.



Ne smije biti opuštanja

Ekipa će još određeno vrijeme biti u pogonu, a onda slijedi odmor koji su “Rođeni” itekako zaslužili.

- Imamo dovoljno vremena da se spremimo za nastavak prvenstva, u kojem ni u jednom trenutku ne smije biti opuštanja. Želimo da što prije riješimo pitanje ulaska pa da pokušamo istovremeno posložiti, uigrati ekipu za Premijer ligu naredne sezone. Nadam se da ćemo uspjeti u tome - ističe Rahimić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.