ŠIROKI BRIJEG Zanimljiv duel na Pecari

Mali hercegovački derbi

Domaćim nogometašima potrebna je pobjeda u borbi za vrh tabele, dok gostima iz Gabele svaki bod je bitan u nastojanjima da ostanu u premijerligaškom društvu

Er. B.
25.11.2018 09:06

S ranijeg susreta između Širokog Brijega i GOŠK-a

Široki Brijeg i GOŠK će danas (13 sati) na stadionu Pecara odigrati svojevrstan mali hercegovački derbi. Domaćim nogometašima potrebna je pobjeda u borbi za vrh tabele, dok gostima iz Gabele svaki bod je bitan u nastojanjima da ostanu u premijerligaškom društvu. 

MOZZART kladionica na pobjedu domaćina nudi kvotu 1.35, ali je mnogo atraktivnija kvota na pobjedu GOŠK-a - 9.00. Kvota na remi je 4.40.

- Želimo u preostala dva kola do kraja jesenjeg dijela ostvariti maksimum. Vjerujem da smo to u stanju uraditi – izjavio je Marin Popović, veznjak Širokog, četvrtoplasirane ekipe na tabeli.

S druge strane, Gabeljani su na pretposljednjoj poziciji, tako da im motiva ne nedostaje.

- Želimo se vratiti s bodovima iz Širokog Brijega. Nisu nas dobili ni prošli put u Gabeli, bilo je 0:0. Očekujem da ćemo i sad sačuvati mrežu. Naravno, Široki Brijeg je uvijek među tri–četiri ekipe u BiH, o njima ne treba puno govoriti.

Znamo da su jaki, ali isto i mi znamo da bolje igramo s jačim ekipama nego sa slabijim, pa se nadamo uspjehu – rekao je Petar Raguž, desni bočni GOŠK-a.

NA VRH