SAOPĆENJE

FK Sarajevo se oglasio u vezi s transferom Nihada Mujakića

Ostaje član kluba do ljeta tekuće sezone

Mujakić: Na meti nekoliko timova. FK Sarajevo

Avaz Sport

28.11.2018

FK Sarajevo se oglasio saopćenjem za javnost u vezi s transferom Nihada Mujakića u inozemstvo, a koje prenosimo u cijelosti:

- Nakon medijskih natpisa i špekulacija koje su se pojavile u sredstvima javnog informiranja, FK Sarajevo želi javnosti, ali prije svega svojim vjernim navijačima, dati kvalitetnu i istinitu informaciju kada je u pitanju eventualni transfer Nihada Mujakića u inozemstvo.

Istina je da se za Mujakića interesira nekoliko evropskih klubova i da se stoper našeg tima već duže vrijeme nalazi u fokusu nekoliko timova koji su pratili njegove igre, kako u dresu FK Sarajevo tako i u dresu omladinskih reprezentativnih selekcija.

Mujakić je akademac FK Sarajevo, istinski navijač na terenu i jedan od dječaka koji je u pravom smislu te riječi član bordo porodice.

FK Sarajevo je s Mujakićem produžio ugovor na pet godina, čime mu je pokazano koliko se cijeni njegov trud, kvalitet i zalaganje na terenu.

S tim u vezi, FK Sarajevo saopćava da će Mujakić ostati član FK Sarajevo najkraće do ljeta tekuće sezone, a svi zainteresirani klubovi, kojih ima mnogo, morat će sačekati najranije ljeto. 

Također, FK Sarajevo neće Mujakića pustiti za novac koji se spominje u medijskim špekulacijama, već za mnogo više. Igrači bordo tima su najbolji u Premijer ligi BiH i to svi klubovi koji se javljaju trebaju znati i tako se postaviti prema klubu - stoji u saopćenju kluba iz Titove 38b. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.