ZENICA Razgovori čelnika NSBiH sa gradonačelnikom

Uskoro proširenje Trening centra i južne tribine Bilinog polja?

Avaz Sport
13.12.2018 22:20

Trening centar: Planiran dodatni teren

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i zvaničnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Nihad Hodžić, sekretar Izvršnog odbora NS/FS BiH, Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova NS/FS BiH te Alija Porča, direktor Trening centra Zenica, razgovarali su o proširenju kapaciteta Trening centra NS/FS BiH izgrađenog 2013. godine na Kamberovića ravni u Zenici. 

Hodžić je kazao da se planirano proširenje odnosi na dodatni teren sa prirodnom travom standardnih dimenzija 105 puta 68 metara, kao i proširenje smještajnih kapaciteta.

- Jedan od razloga za proširenje Trening centra je da težište omladinskih razvojnih turnira bude u Zenici, a što dosad nije bilo moguće zbog ograničenosti smještajnih kapaciteta - rekao je Nihad Hodžić.

Tokom sastanka aktuelizirane su i ranije započete teme u vezi sa proširenjem kapaciteta južne tribine stadiona Bilino polje te odigravanja reprezentativnih utakmica na ovom stadionu.

Rukovodstvo Saveza je ponovilo da će već naredne godine reprezentacija BiH igrati nekoliko međunarodnih utakmica na stadionu Bilino polje.

NA VRH