FUDBAL

Stvaraju nove fudbalske asove

Piše: G. Š.

18.12.2018

Malonogometni klub Pionir iz Jablanice, koji je osnovan 23. jula 2015. godine, već danas je jedna od najljepših sportskih priča općine Jablanica.

- Klub je osnovan zajedničkim naporima dva prijatelja – Adisa Halilhodžića (amidžić Vahida Halilhodžića, op. a.) i mene. Predsjednik kluba je Enver Halilhodžić, Adisov otac, koji je uvijek tu kada je najteže - kaže Motika.

Osnivači kluba su dvojica prijatelja, koja su zajedno prošli omladinski pogon FK Turbina, ali i školovanje na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, gdje su stekli zvanje profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

- Pionir takmiči se već treću sezonu u Futsal ligi HNK. U našem klubu treniraju 92 dječaka i djevojčice i najmasovniji smo sportski kolektiv u Jablanici. Roditelji su nam pružili mnogo povjerenje u radu s njihovom djecom i mi to vrlo dobro znamo cijeniti. Dobili smo i bezrezervnu pomoć Općine Jablanica, koja je uvijek uz klub - ističe Motika.

U MNK Pionir s ponosom ističu česte posjete Vahida Halilhodžića, koji svojim savjetima mnogo pomaže i trenerima i mladim igračima.

- Pored svega toga, popularni Vaha pruža našem klubu i nesebičnu finansijsku pomoć, koja nam itekako mnogo znači za stvaranje što boljih uslova za treniranje – podvukao je Motika.

Spomenimo i to da u MNK Pionir, pored Halihodžića i Motike, kao trener radi i Emir Sarajlić.

Bečić, Balić i Hejub

Najtalentiraniji igrači Pionira su Emre Bečić (2009. godište), koji je najbolji strijelac kluba od osnivanja, te Amer Balić (2010) kao nosilac igre u svojoj kategoriji.

- Treba istaknuti i našu Neiru Hejub (2005), koja kao golman u U-12 kategoriji bilježi nevjerovatne odbrane. Proglašena je najboljim golmanom lige u sezoni 2017/2018. - govori Motika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.