JESENJI PRVAK

FK Sarajevo počinje pripreme 13. januara

Bordo tim osvojio jesenju titulu. Arhiva

FENA

4.1.2019

Fudbalski klub Sarajevo pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH počinje 13. januara.  

Nakon prozivke igrača u Sarajevu će biti obavljeni ljekarski pregledi. Prvi dio priprema bit će se održan u Ljubuškom, od 18. do 24. januara, a početkom februara ekipa će najvjerovatnije otputovati u Tursku, gdje će boraviti od 1. do 14. februara.

Tokom priprema ekipa tim će odigrati nekoliko kontrolnih prijateljskih utakmica, a još uvijek nisu poznata imena protivnika.

Prvi dio sezone nogometaši Sarajeva okončali su na liderskoj poziciji, s pet bodova prednosti u odnosu na aktualnog prvaka Zrinjskog, te gotovo nedostižnih 13, odnosno 15 bodova u odnosu na trećeplasirani Široki Brijeg i Željezničar na četvrtom mjestu. Sjajnu formu u polusezoni ekipa trenera Husrefa Musemića potvrdila je i nastupima u Kupu BiH u kojem se plasirala u četvrtfinale.

Dženis Ćosić, prvi asistent trenera Musemića, prvi dio sezone ocijenio je kao izuzetno uspješan.

- Osvajanjem jesenje titule možemo biti zadovoljni, isto tako prezimit ćemo u Kupu i sigurno da nam ambicije ostaju visoke. S obzirom na to da imamo takvu poziciju nadamo se najboljem na kraju - kazao je Ćosić u nedavnom intervjuu za Fenu.

Osim produženja ugovora Amara Rahmanovića, do juna 2021., iz "bordo" kluba za sada nema službenih informacija o dolasku pojačanja u zimskom prijelaznom roku.

Po Ćosićevim riječima, prvenstveni cilj stručnog štaba i ljudi koji rade na tom planu, je da se zadrži postojeći igrački kadar, odnosno okosnica kluba.

- Za dovođenje eventualnih pojačanja možda bi prioritet bio dva igrača, po jedan u zadnjoj i veznoj liniji. To bi u ovom trenutku bilo dovoljno, ukoliko niko od sadašnjih igrača ne napusti klub - kazao je Ćosić.

Iako ekipa Sarajeva čvrsto stoji na liderskoj poziciji u odnosu na konkurente, u klubu su svjesni da u nastavku prvenstva još ništa nije gotovo.

- Najveća poruka nama u stručnom štabu i igračima je da smo uradili puno posla, ali to u suštini ne mora da znači da smo išta uradili, ako jesenju titulu ne ovjerimo konačnom titulom. Naše ambicije ostaju jako velike, i u prvenstvu i u Kupu očekujemo sve najbolje. Mi ćemo sve uraditi da navijače obradujemo s jednom, a po mogućnosti s obje titule - zaključio je Ćosić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.