DOMAĆI NOGOMET

Fudbaleri Željezničara sutra počinju pripreme

Tim s Grbavice iza sebe ima polusezonu za zaborav koja je rezultirala ostavkama Upravnog i Nadzornog odbora kluba

Amar Osim. Arhiv

Fena

13.1.2019

Fudbalski klub Željezničar sutra će početi pripreme za drugi dio sezone 2018./2019. Premijer lige BiH.  

Tim s Grbavice iza sebe ima polusezonu za zaborav koja je rezultirala ostavkama Upravnog i Nadzornog odbora kluba, odnosno ljudi koji su uspjeli realizirati dosta infrastrukturnih projekata, ali nisu imali rezultate u sportskom segmentu.

Željezničar je nakon nekoliko uzastopnih poraza napustio trener Milomir Odović i nekoliko igrača koji će potražiti nove sredine za nastavak karijere, a vratio se najtrofejniji trener plavog kluba Amar Osim, koji će sutra izvršiti prozivku.

Ekipu su napustili Ivan Čurjurić, Miloš Bakrač, Filip Jazvić, Jovan Blagojević, dok će Anel Šabanadžović naljeto prijeći u grčki AEK. Osim će sigurno dovesti nove igrače u klub, a kao cilj vjerovatno će postaviti izlazak u evropska takmičenja u narednoj sezoni.

Dva trenera koja će obnašati funkcije pomoćnika Amaru Osimu su Almir Memić i Adin Mulaosmanović. Memić je već sarađivao s Osimom od 2009. do 2013. godine, a potom je radio kao pomoćnik Đurbuzoviću i Adžemu.

Za kondiciju fudbalera će biti zaduženi Nedim Čović i Anel Hidić. Za trenera golmana imenovan je Adnan Gušo, koji je, također, već sarađivao s Osimom. Gušo je odnedavno radio kao trener golmana u omladinskoj školi Željezničara, što će u budućnosti obavljati Elvis Karić, kao i poslove skautinga i analize protivnika prvog tima.

Novi predsjednik Upravnog odbora Željezničara je Nihad Selimović, a predsjednik Nadzornog odbora Midhat Terzić. Predsjednik Skupštine kluba je Adnan Džindo.

Željezničar trenutno zauzima četvrto mjesto na ligaškoj tabeli s 28 bodova, 15 manje od prvoplasiranog Sarajeva, deset manje od Zrinjskog i dva manje od Širokog.

Pripreme za nastavak sezone Željezničar će obaviti u Međugorju i Antaliji, a do sada su dogovorene četiri pripremne utakmice.

Prvih nekoliko dana Željo će trenirati u Sarajevu, obaviti testiranja i ljekarske preglede, a potom 18. januara otputovati u Međugorje, gdje će boraviti i trenirati do 30. januara.

Put u Antaliju na glavni dio priprema zakazan je za 1. februar, a "plavi" će u Turskoj ostati do 12. februara. Dogovorene pripremne utakmice protiv Igmana iz Konjica (26. januar), Tuzla Cityja (29. januar) te ukrajinskih ekipa Vorskla Poltava (7. februar) i Oleksandrija (11. februar).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.