DOMAĆI NOGOMET

Tuzlaci će u Zenici ići na pobjedu

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić zadovoljan je što sve igrače ima na raspolaganju

Sloboda Tuzla: Dobra atmosfera vlada u ekipi. Arhiv

Fena

22.2.2019

Nogometaši tuzlanske Slobode obavili su danas posljednji trening uoči utakmice sa Čelikom, a zatim su krenuli u "staru bazu" kod Viteza, gdje će provesti vrijeme do sutrašnje utakmice u Zenici.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić zadovoljan je što sve igrače ima na raspolaganju, a rezultati iz pripremnog razdoblja podižu optimizam uoči duela sa starim rivalom.

- Zadovoljni smo odrađenim pripremama. Mi smo dosta dobra, mada igrački limitirana ekipa. Radimo kvalitetno, imamo dobru atmosferu u ekipi. Smatram da ova ekipa može dosta dobro parirati svim protivnicima i da se niti u jednoj utakmici nećemo obrukati – kaže Nalić.

Što se utakmice na Bilinom polju tiče, optimizma ne nedostaje i svi vjeruju u pozitivan rezultat. 

- Na svakoj utakmici smo išli na pobjedu, a tako će biti i ubuduće. Čeliku su bodovi potrebni kao i nama, pa vjerujem da će biti dobra utakmica. Mi se nadamo da nećemo prekinuti niz od tri pobjede u prvenstvu – kazao je za Nalićev pomoćnik Gradimir Crnogorac. 

Po običaju, Nalić nije saopćio tim koji će se suprotstaviti Čeliku, ali se pretpostavlja da će to biti startna postava koja je nastupila u „generalci“ protiv Tuzla Cityja, a to su: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Husejinović, Smajić, Baraban i Vidović.

Sloboda je u pripremnom razdoblju odigrala 10 utakmica. Pobijedila je Igman iz Konjica (4:0), TOŠK iz Tešnja (4:0), Budućnost iz Banovića (2:0), Slaven iz Živinica (7:3), Bosnu iz Visokog (4:1) i Tuzla City (1:0).

Dvije utakmice su remizirali: Sloboda iz Užica (1:1) i Olimpik (1:1), dok su poraženi jedino od Zvijezde iz Gradačca (2:3) i sarajevskog Željezničara (1:2).

Utakmica Čelik - Sloboda igra se sutra od 17.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.