DOMAĆI NOGOMET

Fudbaleri Sarajeva otputovali u Tuzlu, sutra protiv Tuzla Cityja

Glavni sudija utakmice Dragan Petrović

Utakmica počinje u 14:30 sati. FK Sarajevo

Fena

22.2.2019

Fudbaleri Sarajeva su nakon završetka treninga u Trening centru Butmir otputovali u Tuzlu uoči početka proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Polusezona će započeti utakmicom protiv ekipe Tuzla City.

U konkurenciji za utakmicu protiv FK Tuzla City su: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Mujakić, Lazić, Šabanović, Bekić, Šišić, Tatar, Halilović, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić i Kapić.

Šef stručnog štaba Husref Musemić uoči nadolazećeg susretu ne može računati na Selmira Pidru i Elvisa Džafića. Pidri je dijagnostikovana ruptura bicepsa femorisa koja će rezultirati dvosedmičnom pauzom, a golman Elvis Džafić je početkom sedmice podvrgnut operativnom zahvatu kojim je riješena dijagnoza uvećanih limfnih čvorova. Usljed povoljne prognoze, Džafić se već pridružio saigračima u trenažnom procesu, saopćeno je iz kluba.

- Naša želja je da nastavimo tamo gdje smo stali, hoćemo li u tome uspjeti vidjećemo. Pauza je bila relativno duga, ali mislim da smo se dobro spremili, imali smo dobre uslove za rad. Znamo da Tuzla City ima određene kadrovske probleme i nekoliko povrijeđenih igrača, tako da nas to neće zavarati - izjavio je Musemić.

FK Tuzla City nalazi se na desetom mjestu na tabeli sa ukupno 20 osvojenih bodova uz gol razliku 18:24.

Glavni sudija utakmice je Dragan Petrović, a pomoćnici će biti Sreten Udovičić i Stefan Tešanović.

Utakmica 20. kola je na rasporedu sutra u 14:30 sati na stadionu Tušanj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.