DOMAĆI NOGOMET

Sarajevo na Tušnju rutinski pobijedilo Tuzla City, Mladost savladala GOŠK, remi Krupe i Zvijezde 09

Bordo tim se učvrstio na liderskoj poziciji

Avaz Sport

23.2.2019

Tuzla: Detalj s današnje utakmice - Avaz
Tuzla: Detalj s današnje utakmice - Avaz
Tuzla: Detalj s današnje utakmice - Avaz
Tuzla: Navijači Sarajeva - Avaz
Tuzla: Detalj s današnje utakmice - Avaz
+6

Nogometaši Sarajeva su u meču 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju pobijedili Tuzla City rezultatom 3:0.

Prvu priliku na meču Sarajevo je imalo u 3. minuti, kada je Velkoski ubacio iz slobodnjaka, ali lopta završila u rukama domaćeg golmana Nevresa Fejzića.

Sarajevo je u potpunosti kontroliralo meč, a u zasluženo vodstvo bordo tim došao je u 6. minuti. Krste Velkoski je zatresao mrežu domaćina, ali je pritom udario koljenom domaćeg golmana Fejzića, koji nije bio u mogućnosti nastaviti meč. Njega je s terena odvezla Hitna pomoć, a na gol domaćina stao je iskusni čuvar mreže Adis Nurković.  

Nakon toga igralo se borbeno na Tušnju, ali nije bilo većih uzbuđenja. U 34. minuti Sarajevo je došlo do drugog gola na meču. Veliku grešku napravio je golman Nurković, a Ahmetović je uposlio Stanojevića, koji pogađa za 0:2. Sarajevo je i do kraja prvog poluvremena kontroliralo utakmicu i na odmor otišlo s dva gola prednosti. 

Prvi korner na utakmici u 46. minuti izveli su gosti, ali bez uzbuđenja. U 53. minuti dobru akciju odigrali su igrači bordo tima, ali je na kraju Ahmetović pogodio vanjski dio mreže. U nastavku se igralo s dosta grešaka na obje strane. U 64. minuti Hebibović je pokušao, ali je lopta otišla pored gola.  Iako su Tuzlaci u nastavku bili nešto konkretniji, nisu uspijevali napraviti neku pravu priliku za pogodak. U 76. minuti  Tatar je nesebično uposlio Ahmetovića, koji je lagano pogodio za visokih 3:0. Bordo tim je  sigurno čuvao stečenu prednost i na kraju upisao zasluženu pobjedu. 

Krupa je remizirala sa Zvijezdom 09 odigravši 1:1. Domaći su poveli golom Nikole Mandića u 6. minuti, a bod gostima donio je Ermin Huseinbašić, koji je bio strijelac u 37. minuti. Gosti su od 68. minute igrali s igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio Bašanović. Krupa je do pobjede mogla doći u 74. minuti, ali je  golman gostiju Erić odbranio penal Mandiću.

Mladost je u Doboju kod Kakanja pobijedila GOŠK minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola na meču bio je Filip Arežina u 6. minuti meča. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.