VELIKI USPJEH

Malkočević nakon plasmana na EP: Napravili smo čudo!

Avaz Sport

27.3.2018

Selektor kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nije krio zadovoljstvo nakon plasmana mladih bh. nogometaša na Evropsko prvenstvo.

Malkočević, koji nije mogao da putuje s igračima na turnir elitne runde kvalifikacija u Austriji, čestitao je svojim izabranicima na velikom uspjehu naglašavajući da je rezultat bh. selekcije ravan čudu s obzirom na to da je izborila prvo mjesto u konkurenciji ekipa koje imaju kvalitet za EP.

Nogometaši BiH su u prvom kolu poraženi od Francuske, ali su potom pobijedili domaćina Austriju te na kraju i Dansku.

"Presretan sam. Ovo je čudo. Treći put uzastopno smo na velikom takmičenju i to je nevjerovatna stvar. U grupi u kojoj sve četiri ekipe imaju kvalitet za Evropsko prvenstvo mi smo osvojili prvo mjesto. Poslije utakmice s Francuskom su nas svi otpisali. Imali smo problema sa povredama, nedostajalo nam je nekoliko standardnih igrača. Nisam ni ja mogao da idem u Austriju. Pored svih tih problema mi smo se kvalitetno spremali i napravili ovaj rezultat ravan čudu", rekao je Malkočević, prenosi zvanični portal NSBiH.

"Čestitam ovim dječacima, oni su najzaslužniji za uspjeh. Čestitam i Zoranu Erbezu koji je sve odradio na pravi način. Čestitke i mojim saradnicima Damjanu Ratkoviću, Adinu Mulaosmanoviću, Nenadu Džidiću, koordinatoru Marku Zovku, svim članovima stručnog štaba. Naravno, ne smijem da zaboravim ljude iz NSBiH koji su nam omogućili sve uslove da se spremimo za ovaj turnir. Ovo je uspjeh sviju nas", dodao je selektor bh. tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.