EURO U-17

Mehić: Moramo što prije zaboraviti Belgiju

Avaz Sport

9.5.2018

Vezni fudbaler omladinskog tima italijanske Atalante, Alen Mehić, debitirao je za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine (U-17) u kvalifikacijama kada je protiv Danske postigao odlučujući pogodak koji je odveo našu selekciju na Evropsko prvenstvo. 

Nakon dvije utakmice na Euru naša selekcija ima tri boda, pobjedu protiv Danske (3:2) i poraz od Belgija (0:4), za prolazak u četvrtfinale potrebna nam je pobjeda protiv Republike Irske (11. maj).

- Sretan sam što imam priliku da nastupam za svoju zemlju. Ponosan sam bio kada sam debitovao u kvalifikacijama, kada sam postigao prvi gol protiv Danske koji je bio veoma važan za nas. Sada smo na Evropskom prvenstvu što je zaista nevjerovatan uspjeh. Nažalost, protiv Belgije nismo bili na zadovoljavajućem nivou, ali još ništa nije izgubljeno. Vjerujem da možemo pobijediti Irsku i plasirati se u četvrtfinale – rekao je Mehić.

Belgija je zasluženo trijumfovala, ali Mehić smatra da je rezultat previsok.

- Belgijanci su pokazali da su kvalitetniji od nas, ali smatram da nismo zaslužili tako ubjedljiv poraz. Imali smo i mi svoje prilike, žao mi je što nismo iskoristili neku. Moramo ovaj meč što prije da zaboravimo i da se okrenemo narednom protivniku. I Republika Irska je kvalitetna, neće to biti laka utakmica. Mnogo bi nam značio plasman u narednu fazu i učinit ćemo sve da to i ostvarimo – izjavio talentirani igrač.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.