FUDBAL

Lucić: Pripreme idu prema zacrtanom planu

G. Š.

17.9.2018

Naše kadetske reprezentativke će se još danas u Trening centru NSBiH u Zenici pripremati za kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji će biti odigran u Skoplju. Izabranice Ilije Lucića sutra ujutro odlaze u Makedoniju, a selektor ističe da je zadovoljan radom u Zenici.

- Sve ide prema zacrtanom planu i programu. Djevojke ozbiljno rade i spremaju se za kvalifikacije. Danas ćemo odraditi još dva treninga, ali možemo biti zadovoljni urađenim do sada. U našem Trening kampu imamo mir i sve potrebne uvjete za kvalitetan rad.

Lucić je prokomentirao i prvog protivnika na turniru, selekciju Mađarske:

- Upoznati smo s njihovim karakteristikama. Gledali smo ih u prijateljskom dvomeču s Hrvatskom gdje su ostvarili dvije pobjede. Bili su fizički nadmoćni i imaju kvalitetu. Uglavnom može se s njima igrati i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata.

Susret s Mađarskom na programu je 20. septembra u 11 sati. Bh. kadetkinje će se 23. septembra sastati s Francuskom, a tri dana kasnije s domaćinom turnira Makedonijom. Svi mečevi će biti odigrani u Trening centru Fudbalskog saveza Makedonije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.