OMLADINSKI NOGOMET

Obilježena druga godišnjica Fudbalske škole FK Dobrinja: Nama su djeca u prvom planu

Klub je u posljednjih godinu dana uspio sanirati teren, renovirati stadion i postaviti živu ogradu

V. Dedić

18.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U Osnovnoj školi "Osman Nuri Hadžić", uz prisustvo brojnih mališana, roditelja i prijatelja, obilježena je druga godišnjica Fudbalske škole FK Dobrinja.

FK Dobrinja osnovan je 1972. godine pod nazivom FK Novi Grad, a naziv FK Dobrinja koristi još od obnoviteljske Skupštine 1996. godine.

Prije dvije godine osnovana je Škola fudbala FKD, a počela je s radom u februaru 2017.

U Školi fudbala trenutno trenira više od 100 djece, a iz kluba poručuju da žele okupiti što veći broj djece i dati šansu svima.

- Izabrali smo da budemo drugačiji klub od ostalih, stavili smo djecu u prvi plan. Odlučili smo dati šansu svima, omogućiti da dvoje djece plaća jednu članarinu i uspjeli smo - rekao je Alen Nogo, predsjednik kluba.

Klub planira pokrenuti selekciju djevojčica kako bi i djevojčice imale mogućnost da treniraju i takmiče se u naselju Dobrinja.

- Cilj nam je da imamo 200 djece, koja žele trenirati u našem klubu - dodao je.

Klub je u posljednjih godinu uspio sanirati teren, renovirati stadion i postaviti živu ogradu uz teren, a kako kažu iz kluba, postali su profesionalci za neke djelatnosti za koje prije nisu znali.

Predsjednik i potpredsjednik kluba poručuju da će se nastaviti truditi i raditi da djecu izvedu na pravi put i da budu pravi primjer svoje lokalne zajednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.