Evo šta nam je Google pripremio u novoj verziji G-maila

Sponzorisani tekst
22.05.2018 08:36

Već smo navikli da nas Gugl s vremena na vrijeme obraduje unaprijeđenjima u svojoj platformi, koja već dugo prevazilazi okvire standardnog pretraživača. 

Zato nas nije iznenadilo kada je prije neki dan predstavio potpuno novi dizajn G-mail platforme. Osim što je vizuelno unaprijeđena, njene funkcionalnosti su podignute na znatno viši nivo, pa je tako sada gotovo svaka operacija moguća u samo nekoliko klikova. Pritom, možete da izaberete i tip pregleda koji vama najviše odgovara.

Veliki broj noviteta je uključen u ovaj redizajn, pa ćemo pokušati da predstavimo neke od njih.

Povezivanje sa ostalim aplikacijama

Čini se da je ovom verzijom G-mail platforme Gugl želio da objedini sve svoje servise i pruži jedno mjesto koje će korisniciima olakšati pristup i povezivanje.

To znači da sada kroz servis za imejlove možete pristupiti aplikaciji Keep, koju možda već koristite na telefonu kako biste zabilježili dnevne obaveze ili liste za kupovinu, kalendaru u koji su vam upisani sastanci, rođendani i zadaci ili nekim od drugih ekstenzija koje svakodnevno koristite.

Najavljeno je da će se ovdje naći i neke „spoljašnje” aplikacije koje imaju partnerstvo sa Guglom, pa pratite promjene, jer ćete možda pronaći nešto što je baš vama korisno i zanimljivo.

Lakše upravljanje porukama

Kada vam stigne nova poruka, dovoljno je da prevučete kursor miša preko nje i otvoriće vam se niz novih opcija koje možete iskoristiti.

Arhiva vam je vjerovatno poznata – na ovaj način možete ukloniti neke od starih mejlova, moguće je da ih označite kao pročitane ili nepročitane. Sada postoji i nova opcija – snooze. Iako ste do sada ovu opciju vjerovatno koristili ujutru za odlaganje ustajanja nakon zvuka alarma za buđenje, sada na sličan način možete da odložite i mejlove. Da imate nepročitanu poruku na koju bi bilo dobro odgovoriti, G-mail će vas podsjetiti ponovo u vrijeme koje vi odredite.

Sistemi podsjećanja

Nudge je još jedan sistem podsjećanja koji vam može biti od koristi.

Ukoliko je G-mail servis koji koristite za posao i svakodnevno primate veliki broj poruka od klijenata, neke od njih vjerovatno previdite ili ne stignete da na njih odmah odgovorite. Ovaj alat će vas navesti da ponovo pregledate sve što vam je promaklo.

Vizuelno je prilagođen tako da vas opominje kao kratka poruka istaknuta pored nepročitanog mejla. Posebno je zanimljivo to što vam se ova notifikacija neće uključiti za svaku nepročitanu poruku, već funkcioniše po principu vještačke inteligencije, pa će vas podsjećati samo na mejlove za koje procjeni da su relevantni.

Dodavanje (Attachment) je daleko dostupnije

Tradicionaliste će obradovati vijest da i dalje mogu da izberu kako će im se prikazivati dodaci u mejlu, ali tu nije kraj. Ono što je posebno zanimljivo jeste to što su prilozi sada daleko dostupniji nego ranije, jer i bez otvaranja poruke sada možete vidjeti šta ste dobili od priloženih dokumenata, fotografija ili prezentacija. Takođe, sada direktno iz osnovnog panela možete prilog preuzeti ili ga pregledati u pretraživaču.

Naučite i vi kako

Web dizajneri su imali pune ruke posla sa ovom novom platformom i unaprijeđenjima koja su sada predstavljena svima. Potrebne su godine iskustva i dobro oko za detalje kako bi se ovakav projekat dobro isplanirao i dovršio. Međutim, možete i vi postići isto to za nekoliko godina. Ne gubite vrijeme na kratke kurseve koji vam neće pružiti ni blizu potrebnog znanja, već izdvojte bar godinu dana za profesionalno usavršavanje koje vam može pružiti sjajan posao nakon toga.

Upišite obuku za web dizajn

i počnite da planirate svoju karijeru odmah, i to kroz praksu, tako što ćete od danas raditi na svojim vještinama iz dana u dan.

Oglasi

NA VRH