STRAVIČNO

Pijani nogometaši napravili udes: Kapiten teško stradao i završio sezonu

Odlučili produžiti zabavu, a to se pokazalo ogromnom pogreškom

Engleska: Igrači Derbija pijani napravili udes. Screenshot

J. A. / Avaz Sport

27.9.2019

Nakon klupske večere nekolicina nogometaša Derbi Kauntija odlučilo je produžiti zabavu, a to se pokazalo ogromnom greškom. 

Kako javlja "Guardian", kapiten Ričard Keog (Richard Keogh), Tom Lorens (Tom Lawrence) i Mejson Benet (Mason Bennett) učestvovali su u saobraćajnoj nesreći, a otegotna okolnost im je što su bili pod utjecajem alkohola. 

Keogu je stradalo koljeno te će propustiti ostatak sezone, Benet i Lorens su, pak, završili u policijskoj stanici te su optuženi za vožnju pod utjecajem alkohola. Sljedeći mjesec će biti izvedeni pred sudiju.

Klub je osudio ponašanje svojih igrača te su pojasnili šta se dogodilo.

- Manja grupa igrača nastavila je piti nakon večere. Morali su znati kada je vrijeme da prestanu, ali i da ne sjedaju u automobil u alkoholiziranom stanju. Klub će protiv njih pokrenuti rigoroznu internu istragu. Svi koji su umiješani u incident znaju da će skupo platiti svoje postupke, ali i da ćemo ih podržati na putu povratka u ekipu - saopćio je engleski drugoligaš. 

Ubrzo nakon nezgode proširio se snimak pijanog Beneta. Snimio ga je veznjak Tom Hadlston (Huddlestone) u toaletu, a na videu se vidi da je igraču bilo strašno loše.

Imao je mučninu i povraćao je. Saigrači su ga za to vrijeme zezali da je popio premalo. Na jednom snimku se čuje kako ga neko pita da li je dobro. 

- Ne, sklonite telefone - rekao je Benet.

Nesreća se dogodila u utorak poslije ponoći. Lorens je upravljao Range Roverom, a za volanom Mercedesa je bio Benet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.