TRAGEDIJA

Najmlađa sportašica sa Olimpijskih igara u Tokiju preminula nakon nesreće na treningu

U paru sa sestrom je u Japanu završila na 21. mjestu, a bila je i jedan od najvećih talenata u svojem sportu

Imala samo 17 godina. Društvene mreže

G. Š.

11.4.2022

Tužne vijesti dolaze iz Tunisa. Mlada jedriličarka Eya Guezguez koja je sa sestrom blizankom nastupala na Olimpijskim igrama u Tokiju je tragično preminula nakon nesreće na treningu. Sestre su se spremale nastupati i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, ali tragedija je to spriječila, pišu SN.


Jak vjetar

Eya Guezgez je imala samo 17 godina, a na OI je nastupila sa 16 i bila najmlađa učesnica na tom velikom takmičenju. U paru sa sestrom je u Japanu završila na 21. mjestu, a bila je i jedan od najvećih talenata u svojem sportu. Dok je bila na treningu sa sestrom blizankom u jednom je trenu počeo puhati jaki vjetar i jedrilica se preokrenula, a Eya tragično skončala. Tužne vijesti potvrdili su mediji u Tunisu.

- Eya Guezguez, tuniška olimpijska jedriličarka, premilula je nakon nesreće na treningu. Počivala u miru, napisao je novinar Souhail Khimira.

Na Twitteru se od mlade sportašice oprostio i sportski magazin "Ettachkila".


Počivaj u miru

- Naša jedriličarska šampionka Eya Guezguez je preminula danas na treningu s reprezentacijom. Izražavamo saučešće porodici i onima koji su je voljeli. Počivaj u miru.

Od Eye se oprostila i školska kolegica koja na Twitteru pod imenom Yoonpiter.

- Kako idemo u istu školu jako mi je teško prihvatiti ove vijesti. Ne mogu vjerovati da smo prije zimskim praznika dali njoj i njenoj blizanki nagradu za jedan događaj na kojem sam i ja sudjelovala. Možda je ne poznajem dobro, ali ideja da budemo prijateljice mi je prošla kroz glavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.