BORILAČKI SPORTOVI

Žestoka najava za dvoboj Miočić - Nganu: 104 sekunde spektakla uoči Bostona!

Avaz.ba

2.1.2018

UFC je svjestan da će u noći s 20. na 21. januara sve oči biti uprte u borbu za titulu najopakijeg borca današnjice. Prvak teške kategorije Stipe Miočić brani naslov teškaškog prvaka protiv Francisa Nganua (Ngannou).

Najjača MMA organizacija ništa nije htjela prepustiti slučaju, te je napravila najavu. "Official trailer" (službena najava) za dvoboj Danijela Kormijera (Daniel Cormier) i Džona Džonsa (Jon Jones) bila je prilično opaka, no ovoga puta je UFC nadmašio sam sebe. 

Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju četvorica glavnih boraca na UFC 220 spektaklu u Bostonu odradili su konferenciju za novinare u Las Vegasu, gdje je prošlog vikenda održan UFC 219. Miočić je tradicionalno bio hladan kao špricer, dok je Nganu pokušao ući u glavu hrvatskog borcu, ali bezuspješno.

U videu koji traje 104 sekunde pogledajte kako se Miočić i Ngannou spremaju za najveći meč svojih karijera. Ako ste ljubitelj MMA-a, garantiramo da će vas proći trnci... 

Kao što već znamo, na velikoj UFC-ovoj priredbi u Bostonu Miočić će svoj pojas braniti po treći put zaredom. Najpoznatiji svjetski vatrogasac ima priliku ući u historiju kao najuspješniji teškaški prvak otkako postoje UFC-ove priredbe.

Dvoboj Miočića i Nganua na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju, 20. na 21. januar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.