BORILAČKI SPORTOVI

UFC spreman oduzeti pojas Konoru MekGregoru

Avaz.ba

15.1.2018

UFC je spreman oduzeti pojas Konoru MekGregoru (Conor McGregor), koji više od godinu dana nije branio titulu lake kategorije. Potvrdio je to jutros prvi čovjek najjače MMA promocije Dana Vajt (White).

Vajt je otkrio da se MekGregor planira vratiti u oktogon tek u septembru i najavio borbu privremenog prvaka lake kategorije Tonija Fergusona (Tony) i Khabiba Nurmagomedova.  

Kako javljaju vodeći svjetski MMA portali, Ferguson i Nurmagomedov će se boriti za pojas prvaka, kojeg trenutno drži MekGregor, ukoliko se Irac ne vrati u oktogon prije jeseni, prenosi Index.hr. 

Vajt je potvrdio da će mu UFC oduzeti pojas ako nastaviti otezati s povratkom.  

"Ako se vrati u septembru, to je gotovo dvije godine od posljednje MMA borbe. To se ne smije dogoditi. Nije pošteno prema ostalima", rekao je Vajt i dodao: "Volim Konora, poštujem ga, volim sve što je napravio za ovu kompaniju, svi to znaju. Ali pojas mora ići dalje. Bori se s pobjednikom borbe Khabiba i Tonija, radimo na tom meču. Kada i ako se Konor vrati, dobit će priliku boriti se za pojas". 

MekGregor je posljednju borbu u UFC-u odradio u novembru 2016. protiv Edija Alvareza (Eddie Alvareza), kada je uzeo titulu i postao prvi borac s dva UFC-ova pojasa. 

Onaj perolake kategorije, koji je osvojio protiv Hosea Alda (Jose) godinu ranije, oduzet mu je naknadno jer ga je odbio braniti kako bi odradio dvije borbe s Nejtom Diazom (Nate), za prestiž i rekordu zaradu. Prošlu godinu proveo je u pripremi za bokserski debi i "meč decenije" s Dlojdom Mejvederom (Floyd Mayweather) mlađim. 

Posljednja četiri mjeseca uživa u zarađenim milionima i pažnju medija većinom privlači skandalima izvan ringa. 

Dana Vajt je ranije govorio da se ne bi čudio da se MekGregor više ne vrati u UFC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.