DOMINACIJA

Nurmagomedov novi prvak UFC-a u lakoj kategoriji: Prebio Jakintu i ismijao Mekgregora

AFP

Index.hr

8.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Dagestanac Habib Nurmagomedov postao je novi UFC prvak u lakoj kategoriji nakon apsolutne dominacije u pet rundi protiv Ala Jakinte (Iaquinte).

U prvih deset minuta odmah se vidjelo koliko dominantno izgleda hrvanje Dagestanca i jasno je bilo da Jakinta nema nikakve šanse u ovom meču. Premda se Jakinti treba odati priznanje za hrabrost što je u ring ušao protiv puno boljeg borca, u ovom meču nije imao nikakve šanse i kako je borba odmicala, njen epilog bio je izgledniji.

Koliko je Habib bio dominantan, pokazuju i ocjene sudija. Dva puta 50-43 i jednom 50-44 dovoljan su dokaz dominacije kojom je on postao prvak. I to ne samo dominacije u ovoj borbi nego kroz svoj cijeli UFC put.

I bit će ga vrlo teško skinuti s trona na koji je napokon došao.

Nurmagomedov sada ima 26-0 MMA i 10-0 UFC učinak, djeluje zaista zastrašujuće, a meč se održao u sjeni skandala Konora Mekgregora (Conor McGregor), koji je u petak napao Habibov autobus.

- Gdje je Konor? Voliš se boriti protiv autobusa? Mene zanima borba samo s pravim gangsterom - rekao je Dagestanac nakon što je primio pojas.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.