RUSIJA

Dagestan je gorio: Pogledajte ludu proslavu Habibove pobjede

Kada je Rus riješio Konora, nastala je apsolutna erupcija oduševljenja

Screenshot

Index.hr

7.10.2018

Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) je gušenjem pobijedio Konora Mekgregora (Conor McGregor) i odbranio naslov UFC prvaka u lakoj kategoriji. 

Borba je održana u Las Vegasu, u dvorani u kojoj je Mekgregor poražen i od legendarnog Flojda Mejvedera (Floyd Mayweather).

Nakon meča počela je velika tučnjava pokraj kaveza. Prema informacijama, Habib je napao Konorovog sparing partnera, a onda su se uključili članovi oba tima. Vlasnici UFC-a Rusu pojas nisu dali u dvorani jer su se bojali reakcija Iraca. 

Ruski borac potpuno je dominirao u prve dvije runde, bio je jako blizu nokauta, no čvrsti Konor se uspio držati. Treću rundu je osvojio Mekgregor, no u četvrtoj je Habib pokazao da je ipak on vladar lake kategorije i nakon hrvanja je gušenjem završio spektakularnu borbu, najveću u historiji UFC-a.

Veliku podršku Nurmagomedov je imao u rodnom Dagestanu. Grad Mahačkla sinoć nije spavao. Borba se pratila na gradskim trgovima, a kada je Habib riješio Konora, nastala je apsolutna erupcija oduševljenja.

Ovako je sve izgledalo: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.