BORILAČKI SPORTOVI

Mirsad Bektić će se boriti na UFC 231 u Torontu

Važan meč za napredak njegove karijere

Arhiv

Fightsite.hr

23.10.2018

Mirsad Bektić (13-1, 6-1 UFC) 8. decembra u Torontu borit će se u veoma važnom meču za napredak karijere protiv Brazilca Renata Karneira (Carneira) "Moikana" (13-1-1, 5-1 UFC). 

Bektić je svoju posljednju borbu imao u junu, kada je savladao Ričarda Lamasa (Ricarda Lamasa), što mu je svakako bio najveći trijumf u karijeri. Prije toga je godinu otvorio savladavši Godofreda Pepeja (Pepey), čime je isprao gorak okus teškog poraza koji mu je prošle godine nanio Daren Elkins (Darren). 

Bektić je tu borbu dominirao pune dvije runde, da bi mu se u trećoj dogodio trenutak nepažnje, koji je rezultirao primanjem jakog udarca i preokretom cijele borbe. Ipak, najvažnije je kako je Mirsad iz te borbe izvukao lekciju te se vratio bolji nego prije. Na UFC rankingu perolake kategorije trenutno dijeli osmo mjesto s Džošem Emetom (Josh Emmett), no ima tendenciju brzog napretka, posebno ukoliko dobije ovu borbu.

S druge strane, Brazilac se prvobitno trebao boriti s Čedom Mendesom (Chad). Dvadesetdevetogodišnji Moikano u posljednjoj borbi u avgustu "rear-naked chokeom" u prvoj rundi pobijedio je Kuba Svonsona (Cub Swanson), a ima i pobjedu protiv Džeremija Stivensa (Jeremy Stephens). Jedini poraz doživio je giljotinom od Brajana Ortege (Brian) prošlog jula.

Ortega se na istoj priredbi bori za naslov u perolakoj kategoriji protiv Maksa Holoveja (Max Holloway). Moikano će biti zamjena ako jedan od boraca u meču za naslov ne bude mogao nastupiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.