UFC

Džons nije ostavio poroke, ali želi titulu

Nakon suspenzije od 15 mjeseci, izgleda da se nije puno toga promijenilo

Džons: Tvrdi da je sada umjereniji

Avaz Sport

28.11.2018

Pao je na doping-testu na Novu godinu 2015. Problem je bio kokain.  Odradio je suspenziju od godinu, navodno se liječio, a onda je 2017. stigla nova informacija da je bio pozitivan na doping-testu. Ovoga puta je koristio steroide. 

Sedam puta

Džon Džons (Jon Jones), jedan od najvećih UFC boraca, čovjek koji je pojas u poluteškoj kategoriji odbranio čak sedam puta, još jednom je razočarao sve.

Dobio je 15 mjeseci suspenzije, ali danas je i to za njega prošlost. Vraća se u oktagon 29. decembra, kada će protiv Aleksandera Gustafsona (Alexander Gustafsson) trebati dokazati kako i dalje ima sve ono zbog čega ga mnogi smatraju najboljim MMA borcem koji se do sada pojavio. Džons će opet imati borbu za titulu koja je upražnjena, ali čini se da se u njegovom životu nije puno toga promijenilo.

- I dalje pijem i pušim travu s vremena na vrijeme. Trenutno se osjećam veoma dobro, u zdravoj sam situaciji. Moji treneri znaju da pijem i da to nije u nikakvim ludim količina. Ponekad vikendom i to je to – izjavio je Džons jučer u jednoj američkoj TV emisiji.

Nisam spreman

Bez sumnje da se ono što promovira neće nimalo svidjeti čelnicima UFC-a, a bivši prvak je objasnio zašto nije u potpunosti ostavio poroke.

- Htio sam se u potpunosti skinuti sa svega, to je bilo nešto čemu sam težio i zbog čega sam ljetos otišao na rehabilitaciju. Težio sam da budem potpuno čist, ali nisam spreman na to. To nije nešto što sam bio i što ja jesam, kako u životu tako i u karijeri – naglasio je Džons.



24

borbe u mješovitim borilačkim vještinama ima Džons, uz 22 pobjede

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.