BOKS

Fjuri želi revanš, i to na legendarnom stadionu

Nikad u životu nisam vidio goru odluku, to je bio poklon mom protivniku, rekao je bivši šampion svijeta

Fjuri prisustvovao sinoćnjem derbiju. Twitter

Avaz Sport

6.12.2018

Britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) izjavio je da želi revanš s Amerikancem Deontejom Vajlderom (Deontay Wilder) na stadionu Mančester junajteda, legendarnom Old Trafordu.

Fjuri, koji je prošlog vikenda remizirao odlukom sudija u meču s Vajlderom u Los Anđelesu, gostovao je na derbiju Premijer lige između Junajteda i Arsenala.

- Frenk Voren (Frank Warren) je rekao da bude na Emirejtsu, ali ja kažem ne, neka bude na Old Trafordu - rekao je Fjuri noseći šal "Crvenih đavola".

Fjuri je bio bijesan na odluku sudija koji su nakon 12 rundi u Los Anđeles glasali 115:111 za Vajldera, 114:112 za njega, da bi Alehandro Ročin presudio sa 113:113.

- Nikad u životu nisam vidio goru odluku. To je bio poklon mom protivniku - rekao je 30-godišnji Fjuri, kojeg je Vajlder dva puta baca na pod tokom meča.

Obojica boksera su prvi put u karijeri završila meč bez pobjede, ali je Vajlder zadržao WBC pojas šampiona svijeta u teškoj kategoriji.

- Vidjeli ste najboljeg Fjurija, ali niste dobili najboljeg Vajldera i opet sam odradio posao - poručio je 33-godišnji Vajlder na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.