SPORT

Džons nakon doping skandala: Mislio sam da me svi mrze

Nakon skupa zahvalio se fanovima

Džons na druženju s fanovima. Instagram

Avaz.ba

28.12.2018

Bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji, a možda i budući šampion, Džon Džons (Jon Jones), čini sve kako bi popravio imidž varalice koji je zaradio nakon još jednog doping skandala. Džons je, podsjećamo, pao na doping testu, ali ponovno tvrdi da je nevin. 

Ovaj put je podršku dobio od strane svojih poslodavaca, ali i USADA-e koja vjeruje da je bivši šampion čist, odnosno da se radi o dopingu zbog kojeg je već odslužio 15 mjeseci kazne.

S obzirom da je ovo već četvrti Džonsov doping skandal, a da je u međuvremenu imao mnogo problema sa zakonom, ponašanjem i osnovnom sportskom disciplinom, većina fanova mu ne vjeruje.

Jones je kako bi popravio taj imidž odlučio organizirati brzopotezno druženje s fanovima u Las Vegasu. Na ideju je navodno stigao sam, a čitava organizacija se svela na objavu na društvenim mrežama.

- Što ima ekipa? Danas je 26. decembar. Upravo mi je sinula luda ideja, nadam se da će na koncu biti i dobra. Želim se sastati s raznim fanovima iz raznih zemalja, raznih dijelova SAD, kako bih vam stisnuo ruku. Ono što ću učiniti jeste biti zajedno sa svojim trenerima u lobiju hotela MGM Grand. Tamo ću biti od 19:00 do 19:45 sati. Donesite što god želite, ja ću donijeti svoj marker. Potpisivat ću autograme, fotografirat ću se s vama, razgovarat ću i upoznavat ćemo se. Nadam se da ćete se pojaviti. Vidimo se u 19:00 sati, nemojte kasniti jer ću tamo biti samo do 19:45. Već u 20:00 imam trening. Nadam se da ćete doći. Volim vas, vidimo se uskoro - napisao je Jones.

Kasnije je zadovoljno ustvrdio kako je ova PR akcija uspjela. Nakon družena s fanovima je objavio kratki raport na Instagramu te je napisao:

- Hvala vam toliko mnogo zato što ste se pojavili i to u na u posljednji trenutak organiziranom druženju. Vaša energija je bila nevjerojatna. Mislio sam da me svi mrzite, ali vidim da to nije slučaj.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.