BORILAČKI SPORTOVI

Nevjerovatan honorar Fjuriju za meč sa Vajlderom

Priče kruže da će pobjednik ovog meča imati priliku da se bori sa WBA, IBF i WBO šampionom teške kategorije, Entonijem Džošuom

Tajson Fjuri i Dontej Vajlder. Printscreen

Avaz Sport

12.2.2019

Boks meč između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Donteja Vajldera (Deontay Wilder) održat će se u Njujorku 18. maja, a Fjuri će od ovog meča zaraditi nevjerovatnih 20 miliona funti. 

Prvi duel Fjurija i Vajldera završen je kontraverznim remijem, a neporaženi šampion Flojd Mejveder (Floyd Mayweather) je bio zgrožen rezultatom, kako je tada rekao Fjurijev trener, Ben Dejvison (Davison).

Fjuri je nakon ove borbe insistirao da čitav honorar od sedam miliona funti pokloni u dobrotvorne svrhe.

- Ja to radim da bih udarao ljude, ne želim nadoknadu za to i ne želim da se o meni priča kao da sam dobročinitelj - rekao je Tajson Fjuri, nakon borbe sa Vajlderom u decembru.

Fjuri je također dodao da su ga Vajlder i njegov tim prilično potcijenili.

- Oni misle da ja dolazim samo da pokupim koju funtu - rekao je Fjuri.

Za revanš sa Danteom Vajlderom, Tajson Fjuri će dobiti 20 miliona funti i ono što je još interesantnije, priče kruže da će pobjednik ovog meča imati priliku da se bori sa WBA, IBF i WBO šampionom teške kategorije, Entonijem Džošuom (Anthony Joshua).

Čisto da podsjetimo, Entoni Džošua je u svom prethodnom meču savladao ruskog boksera Aleksandra Povjetkina nokautom u sedmoj rundi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.