MLADE NADE

Eldina Babić: Boks je moj put, naporan rad se na kraju uvijek isplati

Članica bokserskog kluba Kamp-sport Peljto trenira dva puta dnevno

Jasmin Alibegović

17.2.2019

Eldina Babić članica je bokserskog kluba Kamp-sport Peljto, a nedavno je izabrana za najperspektivniju bokserku Kantona Sarajevo u 2018. godini. Učenica drugog razreda Pete gimnazije je 2018. godne osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu, što je njen do sada najznačajniji uspjeh.  

- Oduvijek sam imala želju da treniram tu vrstu sporta, jednostavno sam se pronašla u tome. Baš na prvim treninzima shvatila sam da je boks zapravo moj put i da naravno neću odustati koliko god teško bilo - kaže mlada bokserka, koja smatra da je svaki sport namijenjen kako za muškarce tako i za žene.

Eldina se borbu sprema tako što trenira dva puta dnevno, a mišljenja je da je boks neopravdano zapostavljen u našoj zemlji.

- Prvo ide kondicioni trening zatim boks. Moja takmičenja i putovanja finansira moj klub, ali i moji roditelji. Mislim da je boks zapostavljen u BiH, i to potpuno neopravdano - smatra Babić, koja je van ringa veoma komunikativna i društvena osoba.

Eldina je u potpunosti posvećena boksu i ne odustaje od svog cilja.

- Za uspjeh su, prije svega, potrebni vjera u sebe, zatim naporan rad koji se na kraju uvijek zasigurno isplati. Iskoristila bih ovu priliku da zahvalim svojim trenerima Mensuru Peljti i Hajrudinu Šerifović koji su uložili dosta vremena i truda da svoje znanje prenesu na mene. Ovo je samo moj početak - zaključuje Babić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.