BOKS

Tajson Fjuri potpisao ugovor s ESPN-om vrijedan 90 miliona eura

Očekuje se revanš protiv Vajldera

Fjuri: Borba protiv Vajldera izglednija nego ikad prije. Arhiv

Fena

18.2.2019

Sljedećih pet borbi britanskog boksera Tajsona Fjurija (Tyson Fury) ekskluzivno će biti prikazane na platformama američkog ESPN-a, a potpisani ugovor vrijedan je 90 miliona eura, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.

Prema ugovoru, Fjuri će morati boksati minimalno dvije borbe godišnje na tlu SAD, dok će prava za prikazivanje njegovih borbi u Ujedinjenom Kraljevstvu i dalje imati britanski BT Sport, prenose agencije.

- Oduševljen sam. Podrška ESPN-a i BT Sporta, dvije najveće medijske platforme u svijetu sporta, znači da su sada vezani s najboljim teškašem u svijetu - izjavio je 30-godišnji Fjur, koji se nada da će mu ugovor s ESPN-om povećati izglede za revanš protiv aktuelnog svjetskog prvaka po verziji WBC, Amerikancem Diontejom Vajlderom (Deontay Wilder), protiv kojeg je boksao 1. decembra prošle godine.

S druge strane, Vajlder ima ugovor s konkurentskom medijskom kućom "Showtime" pa u bokserskim krugovima prevladava mišljenje kako će Fjurijeva veza s ESPN-om samo zakomplicirati dogovor za revanš.

- Moje je mišljenje da je ta borba sada izglednija nego ikad prije, jer iza nas stoje dvije najveće kuće - izjavio je Fjuri za BT Sport.

- Ja sam samo borac i mogu se boriti samo protiv onih koje dovedu pred mene. Želim najveće borbe i bilo koga ko se nađe na putu - zaključio je Fjuri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.