TENIS

Stonoteniserke BiH završile nastup u Švedskoj: Poraz od Indonezije za kraj

Avaz.ba

5.5.2018

Stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Indonezije (2:3) završila je nastup na 54. svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu. 

U nokaut-fazi borbe za plasman u B diviziju naše djevojke su poražene u odlučujućem meču od Indonezije sa 2:3 i tako su završile nastup kao 51. selekcija na svijetu.

Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović igrala je u velikom stilu i ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je priliku da ostvari ukupni trijumf "Zmajicama" propustila Snežana Marković, koja je protiv Gvatemala (3:2) i Portugala (3:2), dva dana ranije, u posljednjem meču uspješno rješavala pitanje pobjednika.

- Za razliku od dva prethodna meča, protiv Indonezije nismo uspjele ostvariti pobjedu koja bi nam otvorila vrata B divizije. No, i ovako nastup u Švedskoj možemo smatrati uspješnim, jer smo u C diviziji ostvarile šest pobjeda i upisale svega dva poraza - riječi su trenerice Amele Hadžiahmetović-Mujezinović iz Halmstada.

Podsjetimo, naše najbolje djevojke su u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarile šest pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i Maldivima sa 3:1, Norveškom sa 3:0, te sa po 3:2 nad Gvatemalom i protiv Portugala.

Djevojke se sutra nakon zatvaranja Svjetskog prvenstva vraćaju u Bosnu i Hercegovinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.