OTVORIO DUŠU

Nadal: Bilo je užasno, zastrašujuće i tužno, nisam mogao da treniram

Španski teniser tragediju doživio vrlo lično

Nadal: Bio je to težak dan. AFP

Kurir.rs

23.12.2018

Španski teniser Rafael Nadal ne krije da se veoma potresao zbog strašnih poplava koje su ove godine zadesile njegovu Majorku.

Bilo je užasno, zastrašujuće i veoma tužno. Dogodilo se u selu pored našeg, pet-šest kilometara odavdje. Bio je to težak dan. Doživio sam tu tragediju vrlo lično i izuzetno sam tužan zbog izgubljenih života i zbog ljudi koji su izgubili imovinu. Dan poslije poplave sam bio na terenu deset minuta i rekao sam: "Ljudi, ne mogu da treniram". Vratio sam se, bio sam ovdje sa prijateljima, a onda smo riješili da odemo i da pomognemo u raščišćavanju - rekao je u intervjuu za CNN Nadal.

U zastrašujućim poplavama koje su zadesile Majorku u oktobru život je izgubilo 12 osoba. 32-godišnji Španac se uspješno oporavlja do povrede i sprema se za narednu sezonu. 

Za mene je to uvijek izazov, da se vratim poslije teškog perioda i poslije povreda. Radili smo na nekim novim stvarima u igri, mislim da je najvažnije izlaziti na teren sa strašću i sa željom da u nečemu napreduješ - kaže Španac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.