NAGRADE

Đoković slavio ispred Modrića u izboru novinskih agencija

Održava se od 1958. godine

Učestvovale 23 agencije. Arhiv

Fena

26.12.2018

Srbijanski teniser Novak Đoković, koji je ove godine osvojio Vimbldon i US Open te se vratio na prvo mjesto svjetske liste, osvojio je prvo mjesto u izboru za najboljeg sportistu Evrope u 2018. godini u 61. izboru koji je organizirala Poljska novinska agencija (PAP), a u kojem su sudjelovale 23 novinske agencije iz Evrope.

Drugo mjesto zauzeo je kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Na trećem mjestu je svjetski prvak u formuli 1 Britanac Luis Hamilton (Lewis) sa 114 bodova, četvrta je češka skijašica Ester Ledecka sa 74 boda, a na petom mjestu se nalazi francuski biatlonac Martin Furkad (Fourcade).

PAP najbolje sportisre Evrope bira od 1958., a ove godine u izboru su sudjelovali AFP (Francuska), AGERPRES (Rumunija), ANP (Holandija), APA (Austrija), Anadolu Ajansi (Turska), ATA (Albanija), BELGA (Belgija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Njemačka), EFE (Španija), ELTA (Litvanija), HINA (Hrvatska), LETA (Litva), LUSA (Portugal), MOLDPRES (Moldavija), MTI (Mađarska), STA (Slovenija), TANJUG (Srbija), TASS (Rusija), TASR (Slovačka), UKRINFORM (Ukrajina) i PAP (Poljska).

Najbolji sportisti Evrope

1. Novak Đoković 145
2. Luka Modrić 132 
3. Luis Hamilton 114 
4. Ester Ledecka 74
5. Martin Furkad 69


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.