TENIS

Džumhur: Iako sam želio ostvariti više, zadovoljan sam nastupima

Želi se približiti prvih 30 igrača na listi

Džumhur: Mečevi s najboljim igračima dižu nivo igre kod svakog tenisera. Arhiv

Fena

30.12.2018

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur zadovoljan je nastupima u protekloj sezoni. Ističe da je želio ostvariti i više, ali da na kraju nije nezadovoljan učinkom.

- Osvojio sam jednu titulu, na kraju 47. mjesto na svijetu. Bitno je da sam ostao u prvih 50 i osigurao glavni žrijeb na najvećim turnirima, tako da mislim da će 2019. biti bolja. Znam da može biti bolja, dosta sam radio na fizičkoj spremi u protekli mjesec priprema. Imao sam i nekih komplikacija sa žuljevima, nisam mogao mnogo igrati tenis, ali se nadam da se to neće puno odraziti na početku sezone - kazao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser trenutno se nalazi u Dohi, gdje će igrati prvi turnir u novoj sezoni. Nije imao sreće u žrijebu s obzirom na to da u prvom kolu igra protiv Novaka Đokovića, najboljeg igrača na svijetu.

- Najteži mogući protivnik i siguran sam da nijednom igraču nije drago kada vidi da u prvom kolu bilo kojeg turnira igra s Noletom, pogotovo ne na početku sezone. Ali sve ima svoje prednosti i mane i mislim da je prednost što ću odmah na početku sezone imati težak ispit i što ću možda kasnije moći ući u bolji ritam – ističe Džumhur i dodaje da generalno mečevi s najboljim igračima dižu nivo igre kod svakog tenisera.

Naglašava da mu je cilj da se ponovo približi prvih 30 igrača na listi, a nada se i rekordnom rankingu, koji je bio 23. mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.