TENIS

Australian open: Federer bez izgubljenog seta u četvrto kolo, pobjede Berdiha i Cicipasa

Švicarac u prvom setu izgubio samo dva poena na servisu

V.Dedić

18.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Rodžer Federer (Roger) je nastavio sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu Australian opena. Švicarac je savladao Tejlora Frica (Taylor Fritz) 3:0 (6:2 7:5 6:2) u setovima i tako ostvario plasman u četvrto kolo prvog grend slema u sezoni bez izgubljenog seta. 

Treći igrač svijeta i aktuelni šampion odmah od početka je nametnuo svoj tempo i sa dva brejka dobio prvi set 6:2, zanimljivo da je Federer dobio 16 od 18 poena na svoj servis u prvom setu.

Amerikanac je otpor pružio jedino u drugom setu, držao je svoj servis u pet uzastopnih gemova, ali u šestom nije izdržao i gubi taj dio igre 7:5.

U trećem setu ponovo rutinska igra Švicarca, koji dobija treći set identičnim rezultatom kao i prvi.


Protivnik Federera u osmini finala je Grk Stefanos Cicipas (Tsitsipas) koji je bio bolji od Nikoloza Basilašvilija (Basilasvhvili) 3:1 u setovima. Ova dva igrača ove godine su već odigrali jedan međusobni duel, u okviru Hopman kupa, slavio je Švicarac 2:0 u setovima.

Prolaz u osminu finala ostvario je i Tomaš Berdih (Thomas Berdych) koji je savladao Argentinca Dijega Švarcmana (Diego Schwartzman) 3:1 u setovima, iako je izgubio prvi set.

Berdihov naredni protivni biće pobjednik duela Rafael Nadal/Aleks de Minor (Alex De Minaur).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.