TENIS

Australian open: Đoković očitao lekciju Puju i zakazao finale protiv Nadala

Svjetski broj jedan upisao laganu pobjedu

Australian open: Đoković se plasirao u finale. AFP

Avaz.ba

25.1.2019

Prvi teniser svijeta Novak Đoković uvjerljivo je savladao Francuza Luka Puja (Lucas Pouille) 3:0 u setovima (6:0, 6:2, 6:2) i plasirao se u finale Australian opena.

Đoković je u prvom setu furioznom igrom, za samo 23 minute, osvojio svih šest gemova i nije izgubio nijedan. Puj je bio dosta nervozan, nesiguran, neprecizan.  

Nakon više od  od pola sata igre Puj je osvajio prvi gem na meču, i to u drugom setu. Međutim, duplom servis greškom poklonio je Đokoviću brejk i u drugom setu. Francuz je i u nastavku griješio, a prvi teniser svijeta novim brejkom riješio je i drugi set u svoju korist nakon 56 minuta igre.

Đoković je osvojio i uvodni gem u trećem setu, ali je i Puj bio siguran na svoj servis. Međutim, Francuz je ponovo pogriješio i poklonio novo brejk Đokoviću za 3:1. Đoković je nakon toga potvrdio brejk za 4:1. Do kraja meča, Đoković je napravio još jedan brejk kojim je ovjerio prolaz u finale. 

Đoković će u finalu igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u četvrtak bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) sa 3:0 u setovima (6:2, 6:4 6:0.) 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.