OTVORIO DUŠU

Đoković: Želio sam napustiti tenis, bio sam vrlo blizu toga da ostavim reket

Srbijanac dobio nagradu "Laureus"

Đoković: Jedan od najboljih tenisera u historiji. AFP

Index.hr

19.2.2019

Novak Đoković je proglašen najboljim sportistom svijeta za 2018. godinu u kojoj je izveo fantastičan povratak. Jedan od najboljih tenisera u historiji dobio je nagradu "Laureus", popularno nazivanu sportski Oskar. To mu je četvrta takva nagrada u karijeri. 

Đokoviću je nagradu uručila nekadašnja slavna teniserka Monika Seleš, kojoj se pobjednik obratio.

Velika je čast dijeliti ovu pozornicu s princem Albertom od Monaka i Monikom Seleš. Snovi su počeli s tobom i tvojom karijerom. Jelena Genčič je bila zaslužna za to, ona je imala utjecaj na moj život više od ikoga, osim mojih roditelja, naravno. Monika, znam sve o tebi, ideš u 21.30 sati u krevet, ne piješ kolu, zdravo se hraniš, bila si mi inspiracija - rekao je Đoković.  

Popularni Nole objasnio je koliko mu znači ova nagrada.

Živim po filozofiji - ne očekuj ništa i dobit ćeš sve. Večeras je bilo puno sportista na ovoj svečanosti. Mnogi su mi zagrijali srce svojim pričama, dokazali da sport šalje univerzalnu poruku svima. Nelson Mendela je bio u pravu kada je rekao da sport može promijeniti svijet - kazao je prvi teniser svijeta. 

Otkrio je da je njegova supruga Jelena najzaslužnija za njegov povratak.

Želim zahvaliti svojoj supruzi Jeleni. Pomogla mi je kada sam pomišljao napustiti tenis, nisam nalazio sebe u tim trenucima, trebalo mi je da se vratim. Od Rolan Garosa 2016. sam imao taj problem, kada sam osvojio zlatni slem - rekao je Đoković.   

Pričao je o problemima koje mu je uzrokovala povreda, ali i o samospoznaji koju je zbog nje doživio.

U ove tri godine puno sam lekcija naučio o sebi, o životu. Bio sam nestrpljiv vratiti se poslije operacije, ali zaista sam bio i vrlo blizu toga da ostavim reket, a sada stojim ispred vas i pričam ovu priču. U tim trenucima treba naći vjeru, motivaciju i hvala vam za ovu divnu večer - zaključio je govor Đoković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.